Lucka 22: Julöverdos och åldersnoja

Jag fyller ju år idag! Fyrtiosju år gammal blir jag, dan före dan före dopparedan. Ni som följt med ett tag här vet ju att jag plågas av en viss åldersnoja. Den ska vi inte älta nu, eller jo förresten, en sista gång! Ni kan säga att ålder är en siffra hur mycket ni vill för så vet jag att det inte är. Åren kommer ikapp en, och jag känner av dem. I fjol sa jag att jag hade åldrats tio år på ett år, och jag tror nästan jag åldrats tio sedan dess, trehundra soldagar och 1825 mg kortison och lite krämpor senare. Det hjälpte ju inte att jag ganska nyligen jag blev kallad ”den här lilla tanten” av en människa jag aldrig mött förut, men nu glömmer vi det och ser framåt.

Diagnos: Tant med åldersnoja. ! Det är bara att fortsätta kämpa emot och vara glad ändå!

 

Vi glömmer också att jag sagt att jag inte är så mycket för det där med julen, för nu har jag inte bara mina barn utan också mina föräldrar som alibi. Jag kan skylla det på hela två generationer att jag släpade iväg oss på en syratripp till en grön nordpol med inslag av mellanöstern, nämligen Jul i Parken i Cascais. Har de släpat dit både renar och dromedarer kan man ju nästan inte låta bli att gå dit, eller hur? Det blev en överdos av jul förstås, och vi som redan hade två julfester i botten. Och ändå är det inte jul ännu!

Förbered er på en överdos av bilder, och då har jag ändå försökt sålla!

En skog av julgranar!

Ingen riktig jul utan vita kaniner och flugsvamp! Förresten, inte är det väl en riktig ren där till höger?

Jodå! Flera stycken!

Julig? jag?!

 

Det där var ungefär hälften av det hela! Men roligast var ändå skridskoåkningen och dromedarerna!

 

Så här roligt var det att åka skridskor när man inte gort det på nästan fyra år!

För de som man inte var så vassa på skridskor fanns det en isbjörn att hålla sig i!

 

Från is till öken – bäggedera ganska långsökt egentligen, men så är ju julen!

Jaja. De kan montera upp hur många tomtehus och karuseller och importera hur många renar och dromedarer de vill, det är ändå alltid de enklaste nöjena som ger den renaste och finaste lyckan. Inget av allt detta kunde i alla fall slå kvällspromenaden till grannbyn med Sverker och hunden senare samma dag.

 

Det har blivit mycket tjat om promenader här på bloggen på senare tid. Det kanske är ett ålderstecken? Hmm.

Jag har skrivit om andra födelsedagar jag firat i Bortugal här och här! Vad vi hittade på för att fira mitt åldrande i år får ni se i morgon! Tror jag.

Kommentarer
 1. Pingback: Bortugal | Lucka 22: Fyller väl motvilligt år då

 2. Pingback: Bortugal | Lucka 24: God Jul!

 3. Gratelinäran (över en månad för sent!) om jag inte redan sagt det 😉
  Är det jul så ÄR det jul. Det verkar höra till att klämma i från tårna och fläska på med julpiff så det sprutar ur öronen så varför inte lite renar, ugglor och dromedare med? 🙂

 4. Men grattis i efterskott! Har en massa inlägg att läsa ikapp, av någon anledning har din blogg inte dykt upp alls i min reader på sistone så nu ligger jag verkligen efter.

  Hur som helst, jag brukar tänka såhär:
  Det kanske inte är så kul att bli ett år äldre, men det är i alla fall väldigt mycket bättre än alternativet!

  • Välkommen tillbaka då, Annika! Du har absolut rätt, men jag avskyr ändå att det börjar kännas av att det går utför. Det är det. /Åsa

 5. Födelsedagar är för barn!
  Visste du inte det.
  Vänta bara tills du blir erbjuden sittplats i lokaltrafiken av någon allt för väluppfostrad ungdom. Då står man där med ömma knän, dålig balans och värkande rygg, kramar ledstången hårt och vänligt säger
  -Tack, men nej det behövs inte. Jag ska ändå av vid nästa hållplats.

 6. Grattis igen! (Och i efterskott den här gången då). Och förresten ser du ju helt galet ung och cool ut på den där översta bilden! Det är alla vi andra som får åldersnoja, haha. Och så vill vi passa på att önska en riktigt GOD JUL också!!!

  • Ja har man åldersnoja och blir kallad lilla tanten måste man styra ut sig i rullgrillor och försöka se cool ut, Freedom!God Jul redan! Okej då! God Jul!

 7. En något sen födelsedagsgratulation.
  Lycka till i ditt nya år!
  Vilket otroligt optimistiskt, friskt och
  kul inlägg. Bilderna på Sverker och
  flickorna på skridskor är absolut toppen!
  Vilka glädjestrålande ansikten; för att
  inte tala om Sverkers konståkning. 🙂
  Killen med kamelen är ju för härlig!
  Men bäst av allt är er promenad på
  kvällen. Sverker med hunden visar
  en rofyllnad man sällan ser. Ni två
  vet verkligen hur att leva.
  Very happy for you and your girls!

    • Nej jag hoppas att jag inte heller har det när jag är 89, Ruth! Det är nog det att jag känner nu att det vänder, att det händer, att åldrandet börjar, och nu behöver jag lite tid för att acceptera det. Ett par år eller så kanske../Åsa

 8. Grattis Åsa och God Jul.
  Jag flyttade hit till Portugal för en vecka sedan och har haft mycket nöje och nytta av din blogg inför flytten.
  Tack för alla fina bilder. /Lotta

 9. Grattis Åsa! Vår första jul i Algarve och jag känner mig helt förvirrad av den märkliga mixen av julmusik-palmer-tomtar mm. Sedan har ”den stora jakten på julskinkan” nog satt sina spår?. Jag gav upp gör av portugisisk gris detta år då jag missat insaltningstiden och bad släkten ta med rimmad skinka…det gick utmärkt det med! Vädret ?☺Inte direkt som i Hälsingland… God jul på er!

 10. Med risk för att låta larvig, men du är ju supersnygg. Tänk om man fick se ut som du om ett par år. Sen kan det ju ligga mycket annat i åldersnoja förstås…. Grattis förresten!

 11. Grattis på födelsedagen!! Hoppas det blir en solig och härlig dag och perfekt att föräldrarna är på plats.
  Ser ut som att de lägger lite mer tid och kraft på julen i Portugal än här.

  • Ja det läggs mycket på firandet utanför hemmet, Lena. Som julfesterna på sociedaden och julevenemang som det i parken. I hemmen tor jag man läger mer krut i Sverige, men jag kanske har fel. Tack för gratulationer! /Åsa

 12. Grattis på födelsedagen!
  Ingen anledning till åldersnoja, de bästa åren är mellan 35-60…sen kan man få lite ångest 🙂

  • Är det så, Susanne? Ja det går väl i vågor…jag är bara inte van att känna av kroppen och behöva ta medicin, men annars är det väl ingen fara egentligen, bara en process att acceptera. Tack för gratulation!/Åsa

 13. Stort grattis! Ja åldersnoja känner jag igen, inte så spännande när kroppen åldras – men jag gillar det man lärt sig under åren. Tänk att ha den visdomen och insikten man har nu när man var 20 år! Intressant hur saker o ting skulle utvecklats då, samtidigt ångrar jag inget så det är dubbelt det där. Kul att reflektera över. Och som Cher säger (som hatar att åldras): If I put 70 candles on my cake, I would blow my brains out!

 14. Grattis på födelsedagen, Åsa! Hoppas att du får en ritkigt fin dag!
  Disa har också fotograferats, men inte tomten, han kommer inte till Spanien, utan med en av de vise männen, han i vitt skägg vad han nu heter… (märks att man är utlänning som inte kan namnen eller ser skillnad på de tre vise männen här…).

 15. Grattis! Ha en riktigt trevlig fortsättning på födelsedagen!

  Jag har ju dina skridskor här på min vind. Du hade ju behövt dem i Cascais. Jag får väl ta med dem nästa gång jag hälsar på.

  • Tack Sofia! Min fina rosa skridskor hoppas jag att du använder! Det finns i och för sig ett antal skridskobanor här varje jul, men jag har aldrig åkt hittills och om andan faller på kan jag ju hyra ett par för 2-3 Euro på plats! /Åsa

  • Ja det stämmer ju, Jesus is Middle Eastern! stod det på en graffiti jag såg på bild från USA… men ändå. Beduiner och dromedarer..De tre vise männen antgligen men han var ju ensam han i lustiga hatten!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *