Flyttning till Portugal oslagbart prisvärt och säkert

Det finns tydligen en hel del svenskar (och skandinaver) som går i flytt-tankar och sneglar på Portugal! En del har bestämt sig och börjat packa, en del drömmer. Många hör av sig till mig med frågor. En del frågor kan jag inte besvara men en sak vet jag och det är att när man väl bestämt sig och vet var man ska flytta är det en massa praktiskt som ska fixas. Hur ska man flytta hela sitt liv från ett land till ett annat? Rent känslomässigt och socialt är det ju olika för var och en, men rent praktiskt och konkret behöver man en flyttfirma, och inte vilken som helst. Jag vet vilken!

Jag har fått flera frågor från svenskar som läst om vår flytt om vilken flyttfirma vi använde, och jag har gladeligen rekommenderat den till alla som frågar. Så pass många att flyttfirman hörde av sig till mig och undrade vem jag var som fixade kunder till dem. Tydligen var det väldigt uppskattat, och tydligen ville de att jag skulle fortsätta rekommendera dem och förmedla kontakten. Det gör jag gärna!

Jag googlade runt en hel del och hade kontakt med flera svenska flyttfirmor inför vår flytt och fick flera offerter där priset alltid hamnade kring 2000 kronor kubiken. Vad är egentligen värt att ta med sig till det priset? Lönar det sig inte nästan att köpa nytt? Men vissa saker måste man ju få med sig? Hur ska man kunna välja? Så gick våra tankar tills vi fick ett mail från den portugisiska flyttfirman vi sedan anlitade. Jag hade ju ett svagt minne av att jag i ren desperation fyllt i något på engelska någonstans på nätet utan några större förhoppningar, men så fick vi ett mail med en offert som verkade för bra för att vara sann. Mindre än halva priset per kubik mot alla andra offerter, om vi kunde fylla en container? Efter ytterligare några mail stod det klart. Vi hade hittat vår flyttfirma.

Tomt i svenska huset, tomt i nya huset! Grejerna är på väg!

Tomt i svenska huset, tomt i nya huset! Grejerna på väg!

Midsommar och Portugal sommar 2013 316

Tack vare dem fick vi med allt! Allt. Nio sängar (!) tre soffor, två uppsättningar utemöbler, allas cyklar, grillen, porslin, lampor, verktyg, fotoalbum, vindsurfinggrejor, skidor, stora matsalsbordet Hugo.

Huset blev ett hem!

Till och med vindsrummen blev möblerade!

Till och med vindsrummen blev möblerade!

Jag vet inte vad det hade kostat att möblera huset med nya (eller ens begagnade) möbler eller hur mycket tid vi hade fått lägga på att leta alternativ till IKEA (eller hade vi kanske hamnat där?) alldeles i början av vårt nya liv och alldeles i onödan. Jag är så glad att vi slapp detta och att vi fick med oss allt vi behövde plus en massa onödigt för att det fick plats i containern.

Det finns ju så mycket roligare saker man kan göra än att köpa möbler!

Oss passade det utmärkt att själva fylla containern på 20 fot. Det kändes också coolt och miljövänligt att vårt bohag fick åka containerfartyg till Portugal istället för att skumpa fram på vägarna genom hela Europa. Vi kunde följa transporten hela vägen på nätet vilket kändes tryggt också, Vi var ändå rätt nervösa innan sakerna kom fram, men helt i onödan. Allt kom fram, allt var helt, allt bars in och ställdes där vi ville, och så gick det till när vi flyttade hela vårt materiella liv till Portugal.

Påsklov 3 2015 071

Just vår container fick åka från Göteborgs hamn till Lissabons.

 

Några Bortugal-läsare har redan anlitat vår flyttfirma, och fler kommer säkert att göra det. Bra för läsarna, bra för flyttfirman! Bra för mig också som faktiskt blir lite blygsamt sponsrad för att jag förmedlar kontakten! (Win-win-win!)

Samma flyttfirma fixar även flyttning till Spanien eller Frankrike och andra länder också om man av någon outgrundlig anledning inte vill flytta till just Portugal, och flyttning tillbaka till Sverige om det skulle behövas. Priset varierar beroende på geografin och mängden bohag.

Hör av er så förmedlar jag kontakten! Skicka ett mail till

asa@bortugal.se

eller skriv i kommentarsfältet. Jag svarar samma dag!

Fler inlägg om flytten här och här

Kommentarer
 1. Hej, vi behöver flytta 6 sängar och madrasser från Malmö till Malagatrakten – är det något som kan göras?
  Tack
  Ingrid

 2. Hej! Flyttfirman låter som ett alternativ för mig inför en flytt till Portugal. Kan du förmedla kontakten? Tack, Dan

 3. Hej! Vi skickade ett mail eftersom vi kommer att köra en egen buss ner med allting för våra två företag, men behöver hyra plats i container för resten av våra saker, inte mycket men tillräckligt mycket 🙂
  Vi kan lämna och hämta själva på terminal/terminal för att få ned priset så mycket som möjligt. Hur ser priset ut då?
  Tacksam för svar! / Zana

 4. Hej Åsa.
  Skulle vilja få ner en container på 20 fot till Lissabon och skulle vara väldigt intresserad av att få kontakt med en bra flyttfirma.
  Har du möjlighet att maila mig kontaktinformationen?

  Mvh Fátima Semedo

  • Hej Åsa
   Vi är på väg till Madeira. Tror du att din flyttfirma flyttar även dit? Kan du förmedla namnet på den?
   Mvh Gabriella

 5. Hej!
  Jag flyttar till Lagos i december, Skulle så gärna vilja ha namnet på den flyttfirma du anlitade.
  Tack på förhand
  Med vänlig hälsning
  Helena

  • Hej!
   Vi flyttar till Lagos i mars 2020, Skulle så gärna vilja ha namnet på den flyttfirma du anlitade.
   Tack på förhand Thomas

 6. Pingback: Bortugal | Portugal fyller fyra år!

 7. Hej Åsa,
  Vi har för avsikt att flytta till Portugal i April/Maj nästa år. Slutlig destination är inte klar, men det blir i Algarve. tacksam om du kan förmedla kontakten till den flyttfirma som du rekommenderar.

 8. Hej Åsa
  Flyttar från Göteborg till Nazaré november/december och vore mycket tacksam för info om bra flyttfirma. Tack på förhand

 9. Hej Åsa!
  Tack för en väldigt inspirerande och informativ sida! Jag vill gärna ha kontaktuppgifter till flyttfirman du anlitat, vi planerar flytt till utkanten av Cadaval i september! Tack på förhand! Cleo.

 10. Hej,
  Flyttar till Portugal om ett år kanske. Tacksam för namn på din flyttfirma.. Vi funderar på Porto – några tankar om det?

 11. Hej och tack för Dina kommentarer.
  Tacksam om Du kan förmedla namn på flyttfirman. Vad kostar en 20ft container från Sthlm till Algarve?

  Tack/Michael

 12. Hej,
  Tar tacksamt emot adress och tips.
  Hur lång tid kan det ta. Behöver ha möbler på plats till juni 2018 i Cascais.

  Ann

 13. Hej!
  Vi är också på väg att flytta till Portugal och skulle gärna vilja ha kontaktuppgifterna till din flyttfirma.
  Vi flyttar från Norrtälje och har egen container.
  Mvh
  Marie Ronquist

 14. Hej Åsa
  Mycket bra hemsida.
  Jag har köpt hus i Algarve och söker en prisvärd o pålitlig flyttfirma. Vore tacksam om du kunde mejla mig deras adress.
  Hälsn / Lars

 15. Hej Åsa!
  Kan du skicka kontaktuppgifter om flyttfirman? Vi har stort bohag så det går nog åt en container. Hur lång tid hade ni på er att packa containern? Stod den vid huset när ni packade?

  • Hej!
   Vi flyttar till Lagos i mars 2020, Skulle så gärna vilja ha namnet på den flyttfirma du anlitade.
   Tack på förhand Thomas

  • Hej!
   Nu är det dax att flytta ca 19 flyttlådor samt 42 tavlor från Göteborg till Alicante. Finns tips om flyttfirma?

   Med vänlig hälsning,
   Martin

  • Hej Bången!

   Ser att du har flyttat till Portugal och tydligen till Quartiera. Där var jag på golfsemester 1983.
   Hör av dig till min e-mail.

 16. Hej,
  Att flytta med container verkar bra. Men jag måste fråga, rent praktiskt. Hur packar man en sådan? Jag tänker att allt måste väl ”stå still” även när containern skakar upp på en lastbil, lyft över till båten och guppar på Biscaya (hm, nåja..). Surrar man, finns det fästen eller trycker man in madrasser runt om? Vi kommer få 4 timmar på oss, känns lite tajt..

  • Är den bara full är det ingen fara, men man får ju tänka på att vaddera lite med täcken och filtar. Om man känner sig osäker kan man ju anlita hjälp med att stuva in allt, särskilt om det är lite bråttom. /Åsa

 17. Hej.
  Jag har en fråga. Hur fungerade transporten för er? Blev det fördröjningar? Fick för mig att fartyg kunde dra ut på tiden…
  /Jenny

  • Vår container kom med någon veckas försening på grund av en hamnstrejk. Sådant kan hända, och även utan förseningar tar det två veckor har jag för mig. Landvägen kanske är snabbare, men också dubbelt så dyr verkar det som. /Åsa

 18. Fick kontaktadress till firman och skulle fylla i ett mycket långt och krångligt formulär på nätet. Kryssa i antal lådor och själv beräkna storlek på bohaget. Ingen aning hur många lådor det behövs. Fick sen inget svar.

  • Ja ni måste nog göra en uppskattning av ungefär hur mycket volym det är ni ska flytta. En svensk flyttfirma skulle kanske komma hem till er och göra uppskattningen åt er, men då skulle det också bli dubbelt så dyrt. För att flyttfirman ska kunna göra en offert måste de veta volymen på ett ungefär. Handlar det om en container eller bara några kubik…
   De svarar på alla mail, och formuläret måste inte vara exakt ifyllt. Vi höftade i alla fall en del, men vi visste i och för sig att vi skulle fylla en hel container. Rekommenderar att göra ett försök att fylla i formuläret på ett ungefär. Lycka till!
   /Åsa

 19. Har själv redan flyttat t Vilamoura,bor inneboende t det är klart m min egen köpta lgh i Quateira, men jag har inte hittat ngn som vill flytta hit mitt lilla bohag från en tvåa i Skåne?Har provat m olika flyttfirmor, men de vill ha allt från 38.000 – 100.00 kr! Anser mig inte har råd m det! Bohaget står nu i min sons stora garage i Lomma o jag vill gärna kunna inreda min egen lgh så fort som möjligt! Flytt alltså Fr Lomma t Quateira i Portugal! Tror du d funkar m container? Då kan man kanske ta bilen där oxo! Har en Honda, automat, hybrid! Flyttat pga sjukdomen EDS, behöver konstant värme för lederna! Har köpt permobil här nere!

  • Hej Kerstin! Om du får in allt en container, och det borde du få, blir ”min” flyttfirma billigare än de offerter du nämner. Jag mailar! /Åsa

  • Hej Kerstin,
   Jag bor också i Lomma och vill så gärna flytta till Portugal eller Spanien.
   Finns i Lomma flyttfirmans vd tror jag och firman heter Acta, ring ditt så kanske får du tips angående seriösa entreprenörer som kan hjälpa dig, tack.
   Jag undrar om du kan ge mig en go råd vilken mäklare jag ,använda mig att köpa en lägenhet så skulle jag vara tacksamt.
   Apropå Acta så har anlitat de när jag har
   flyttat från en lägenhet till den andra i Lomma.

   Jag önskar dig allt gott,
   Eva Linvin, Höjeågatan 269, Lomma

 20. Pingback: Bortugal | Flytt och transport Sverige Spanien billigt och säkert

 21. Hej, skulle gärna vilja ha kontakt med flyttfirman som du nämner. Vi är på väg till Cascais i Augusti

 22. Hej Åsa!

  Skulle vilja ha kontaktuppgifter till flyttfirman som du rekommenderade.

  Vi flyttar till Portugal snart såsom många andra svenskar. Ska bli skönt med mer sol & värme i livet.

 23. Hej Åsa
  Trevlig hemsida!
  Jag har just köpt lgh i Algarve och söker en pålitlig flyttfirma vilket du tycks ha hittat.
  Tacksam om du kunde mejla mig deras adress!
  mvh

 24. Hej Åsa,
  Har precis börjat läsa din blogg. Står själv i startgroparna att leta något hus i Portugal att vistas i längre perioder då jag tänker sluta jobba o bara vara framöver – har ju nått pensions åldern.
  Älskar också havsmiljön, men tycker om att paddla kajak också, och undrar verkligen om det förutom floderna finns bra sjöar i tex norra Portugal för sådana aktiviteter.
  Ska i nästa vecka upp till Minho och se på hus. Är väl inte lika varmt där som i södra portugal men väldigt genuint.
  Flyttfirman du använt skulle vara intressant få kontakten till.
  Med vänlig hälsning,
  Lars

 25. Hej
  Är tacksam för uppgifterna på flyttfirman då vi skall transportera möbler från Gävle till Parede nära Lissabon.

 26. Hej Åsa,
  Jag skulle hemskt gärna vilja ha kontaktuppgifter till flyttfirman.
  Gillar verkligen din blogg:-)
  //Cecilia

 27. Hej,
  Vore också tacksam för länk eller kontaktuppgifter. Vi kanske behöver flytta möblerna fortare än vi tänkt oss.

 28. jag har inte mycket bohag så jag tänkte att typ familjebil packa allt o bila ner, men vad är kostnaden på att omregistrera bilen till portugisiska plåtar

  • Det har jag faktiskt ingen aning om Knut. Vi sålde bilen i Sverige och köpte ny här. Du kanske kan ställa frågan i facebookgruppen ”vi som bor i Portugal eller vill flytta dit” Säkert någon som vet där! Lycka till! /Åsa

 29. Hej.
  vi har en flytt ifrån Stockholm till lagos i slutet av september . vi kommer att fylla typ en halv container 20 fot. Och har därför plats över.
  så hittar du någon som behöver flytt så kan de höra av sig till fahllund @gmail.com
  PS Tack för kontakten med flytt företaget.

 30. Hej! Jag har mailat dig 🙂 Är nyfiken på goda rekommendationer för ett liten bohagsflytt från Sverige till norra Spanien 😉 Detaljer och uppgifter? Med önskan om en skön afton. /Nandini

 31. Hejsan!
  Tacksam för kontakt detaljerna till flyttfirman. Har lite smp möbler och flyttlådor med porslin som jag vill ha ner till vårt sommarhus i Algarve. Borde väl funka? Mvh, Paulo

  • Ja fast inte så fullt så prisvärt om du inte ska ha flytta ned större volymer. Typ en container är mycket mer prisvärt! Skickar kontakten i alla fall, Paulo! /Åsa

 32. Hej,
  Skulle vara tacksam om du kunde förse mig med telefonnummer, mail samt ev.hemsida till flyttfirman.
  Vänliga hälsningar
  Anders

 33. Är också intresserad av namn och kontaktuppgifter på flyttfirman. Vi ska inte flytta riktigt ännu men jag samlar på info.
  Hälsningar
  Anders

 34. Hej
  Jag och min fru är på väg att flytta till Portugal nu i maj. Vi vore tacksamma om du kan skicka namn och mailadress till flyttfirman. Gärna telefonnummer också då min hustru pratar portugisiska.
  MVH
  Hasse o Cleonice

 35. Hej Åsa.
  Är mycket intresserad av att få kontakt med denna flyttfirma.
  Kan du maila mig kontaktinformationen?
  Glad påsk!
  Mvh Ingela

 36. Hej!

  Du tycks ju veta en hel del om hur det går till med transporter från Sverige till Portugal.
  Jag är en svensk pensionär som har flyttat till Portugal med min brasilianska fru efter att ha bott i Brasilien i 8 år. Vi bor ca. 7 mil norr om Lissabon vid berget Montejunto. Jag har nu funderingar på att köpa en motorcykel i Sverige där utbudet är bättre och priserna lägre. Eventuellt så kanske jag kör ner den hit själv. Men min fråga är om du vet hur det går till att registrera motorcykeln här i Portugal, och om det är dyrt och krångligt?

  Tacksam för svar:

  Zappe

  • Nej Zappe det vet jag tyvärr inte! Kanske kan du lägga ut frågan på facebookgruppen Vi som bor i Portugal..? Det finns säkert någon där som vet hur det där funkar. Vi tog inte med något fordon. Vill du inte köra ner motorcykeln utan frakta ned den på annat sätt är det bara att höra av sig på mailen asa@bortugal.se så förmedlar jag kontakten till flyttfirman med de bästa priserna! Lycka till! /Åsa

  • Jag vet att om man har en svenskregistrerad bil som man vill ta med till Portugal som flyttgods så måste man ha ägt den i Sverige i ett år innan man kan ta den som flyttgods. Samma borde väl gälla även för motorcyklar (?). Har också hört att processen är byråkratisk och krånglig. Att importera fordon köpta i utlandet blir sannolikt svindyrt, det är ju för att skydda den inhemska marknaden som Portugal och en del andra EU-länder infört dessa regler. Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Vi som bor i, eller vill flytta till Portugal”, där finns folk som kan detta på sina fingrar.

 37. Hej Åsa!
  Skulle gärna vilja ha uppgifter om flyttfirman då jag planerar en flytt till Portugal ( Lissabon)
  Härlig blogg du har 🙂
  Hälsningar Katarina

 38. Ursäkta att jag blandar mig i, men jag gjorde det lite annorlunda, jag köpte en av posten utaktonerade gamla lastbilar en Volvo för 27 tusen den var på 8meter med bakgavelyft, fyllde den med gods och körde ner den, tömde den och sålde den här för 25, vi fick inte in bil och hoj så dom och en del annat sände jag med container, men inte till något kubikpris då jag hyrde hela containern, den ställdes utanför huset i Stockholm i tre dagar och kom hit fyra veckor senare, till dörren.

  • Nej, vi betalade inte heller per kubik Hans, utan för hela containern. Det är då man får som bäst pris! Vi hade dock ingen lust att bila ned med två barn och två katter så vi tog flyget! Annars är ju det smart. Åsa

 39. Alldeles säkert sparade ni mycket mycket stress på att kunna skicka möblerna i stället för att handla nytt.

  Om jag hade vetat att det fanns ett rimligt sätt att skicka från Sverige och hit hade vi förhållit oss annorlunda när tömningen av morföräldrahuset sammanföll med vår flytt till större hus. Nu lär det nog dröja innan vi kan fylla en container.

  Att döma av kommentarerna kan din nästa business bli att sätta upp en kontakförmedling för hugade containerdelare!

 40. Hej Vi planerar att flytta till Algarve om några månader, från Stockholm. Tacksam om du vill förmedla kontakten till flyttfirman ni använde.

  • Vi fick offert nu. Container på 33 kubikmeter från Stockholm till Albufeira kostar 2.850 €. Man packar och fyller containern själv (dvs anlitar flyttfirma lokalt om man inte vill bära och lasta själv). Leverans till dörren och avlastning/inbärning ingår i priset. Moms (VAT) är inkluderad i priset.
   Det enda som tillkommer därutöver är försäkring av godset. Har dock inte hunnit undersöka det ännu.
   Har tidigare fått offerter från flera olika flyttfirmor med lastbil. Priserna har hamnat på ca 70.000kr för motsvarande mängd, man brukar räkna med 30 kubik för en tre-rummare. Så med denna firma pluss lokal flyttfirma för lastning av containern
   landar man på ungefär halva priset.
   PS de har även 66 kubiks containrar (kostar 4.000 €) som man även kan lasta in bilen men vi tänkte faktiskt slänga in golfbagarna och bila ner i sakta mak.

   Tack så jättemycket för kontakten Åsa!

 41. Hej Åsa,
  Läste ditt inlägg och vi skulle gärna veta mer om vilken flyttfirma ni anlitat ?
  1000 kr per kubikmeter tror du att det även gället för transport från Sundsvall ?
  Hur lång tid tog det att få ner bohaget ?

  Det är mycket logistik innan man är å plats men vi längtar verkligen.

  Hälsningar från ett snörikt Norrland.
  Anita o Christian Brage

  • Priset beror ju som sagt på geografi och volym, men ganska säkert att det blir billigare än ni kan hitta någon annanstans om ni fyller en container. Containern är 20 fot vilket tydligen är hela 30 kubik så det kan i vissa fall om man har tur bli mindre än 1000 kubikmeter faktiskt! Hur lång tid det tar varierar också men jag tror det tog drygt fyra veckor för oss, inkl hamnstrejk. Mailar er, Anita! /Åsa

   • Hej har en som åker skåne torrivieja han tar 1500 kubik så tar denna fyrma halva priset då blyr det 750 kr hos är stämmer det tacksam för svar Helga Soukni

    • Nja inte riktigt. Priset beror på volym och geografri, Helga. Vi betalade (då) lite drygt 20000 för en 20fots container = 30 kubik. Stockholm Lissabon.Jag förmedlar kontakten så du får en aktuell offert!

   • Hej
    Vi hyrde en 20- fots container, packade själva och och betalade ca 30000. Efter ett par veckor komden fram och vi hade en hel vecka på oss att packa upp. Den åkte också fartyg och sista biten på långtradare från Lissabon.
    Åse

    • Ungefär så, Åse, för oss med, fast lite billigare (var det då, för 3 år sedan, för oss) och så bar de in allt åt oss! Ni har lite längre från hamnen också ju. Bra deal! /Åsa

 42. Din blogg var faktiskt en av de första ”svensk som flyttar utomlands”-blogg jag började läsa, även om jag aldrig kommenterat (!). Och just inlägget om flytten av bohaget blev jag ganska imponerad av. Vi hade samma problem upp hit att vi fick offerter som var ”galna”, så vi köpte en begagnad container och skickade med några olika fartyg och lastbilar. Det blev dyrare än för er men mkt mkt billigare än de offerterna vi fick. /Jessica – Shetlandsfrun

  • Hej Shetlandsfrun. Välkommen till Bortugal. Jag vet inte om min flyttfirma utför flyttningar till Shetland, men ni gjorde det ju bra ändå. Många offertar vi fick var just Galna. Att bo på Shetlandöarna låter ju spännande. Om du hade en blogg kunde jag läsa den! /Åsa

    • Men titta, vad ouppmärksam jag var! Vad roligt med en shetlandsblogg Jessica! Den kommer jag att besöka! Jag kan tänka mig att det är en bit till närmsta IKEA, och visst känns det onödigt att göra sig av med allt och köpa allt nytt! Och vissa saker kan man ju inte göra sig av med! /Åsa

 43. Det verkar faktiskt vara ganska poppis att flytta till Portugal. Vi har vänner som flyttar till Lagos snart. Nu ska de iofs segla typ jorden runt också, då de kommer kanske inte vara massor i lägenheten i början, men ändå 😉

  • Ja det verkar rätt poppis, FREEDOMtravelHelena. Blir det någon kvar i Sverige?! 😉 Förresten har jag chattat med er granne Mads. /Åsa

 44. Hej, vi avser i oktober flytta från Göteborg till Cascais. Kommer fylla en alt två containers. Tacksam för namn och adress till den firma du rekommenderar. Hälsningar Michael Janson

 45. Grattis till sponsringsdealen Åsa! Det är vi säkert fler som tycker du är värd. Själv tycker jag portugisiska staten borde gå in med ett bidrag också : )

 46. Tack! Det ska vi komma ihåg när det är dags att ta ned våra 8 kubik som står magasinerade.

  För oss var detta inte riktigt ett alternativ, vi visste ju inte var vi skulle hamna. Vet det fortfarande inte.

  Och även om det var tråkigt att göra sig av med vissa saker/möbler så för oss har det varit lite roligt för vårt hem var en sådan blandning av ”fådda” saker.

  En saker är säker: de där 8 kubiken som står där hemma, de kommer aldrig att få plats i detta lilla huset!

  • Hör av dig när och om ni vill ha ned grejorna, Sol som sol! Där ni bor finns ju många svenskar så kanske någon vill dela en container så blir det ett bra pris! /Åsa

 47. Alla grattis man kan ge, till er flytt och nya liv! Jag är just på jakt efter en flyttfirma från SV till Spanien, Altea heter byn vid havet mellan Valencia och Alicante. Men kan jag fylla en hel container??…. Har gjort mig av med massor inför flytten ”hem” hit där jag växte upp. Tror du det går att boka mindre än en container?
  Tack för tipset, hoppas höra ifrån dig.
  Pia

  • Jag är osäker på vilken volym som är minsta lönsamma eller hur man ska uttrycka sig, men hör dig för! Altea har vi nog varit i tror jag. Fint där med!

  • Hej
   Har transportbehov till Languedoc.
   Ca 2,5 KBM. Det är en soffa som ska plockas upp på IKEA. Har du plats? Pris?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *