Du kan ingenting ta med dej…

…dit du går, trodde vi ett tag. Men ska man då bara lämna allt och köpa nytt? Det skulle kosta ungefär 2000 kr / kubikmetern att flytta sina saker med flyttbil från Sverige till Portugal. Vi ägde inget som var speciellt värdefullt men en del ägodelar har ju ett känslomässigt värde. När man är medelålders känns det inte längre ok att magasinera saker hos sina föräldrar. Shurgard finns ju, men…vi skulle ju faktiskt komma att behöva en helt ny uppsättning av det mesta som vi inte lyckades ta med. Och har man varit så gutsy/galen att man impulsköpt ett hus i ett annat land känns det fegt att magasinera. Skulle vi åka tillbaka och hämta det senare eller? Antingen får vi göra oss av med allt eller så tar vi med så mycket vi kan, tänkte vi!

Efter en del detektivarbete och fiskande på nätet dök det upp ett mail som såg konstigt ut. Jag skulle ha trott det var spam om jag inte råkade se att det kom från Portugal. Det var en liten firma som sade sig kunna flytta 20 kubik för 28000 kronor. Tydligt att den var portugisisk var det i alla fall. De skulle se till att vi fick en container, att den skulle hämtas upp och skeppas till hamnen i Lissabon och sedan levereras till oss på vår nya adress i Portugal inom ca 4 veckor. Om ni vill veta vad den heter kan ni kontakta mig på asa@bortugal.se!

Hur mycket ryms på 20 kubik? Det visste vi inte förrän vi knökat in det. Eller vi, Sverker och en kompis körde lass efter lass till containern, som tyvärr inte kunde ställas vid vårt hus då gatan är smal och svänger in tvärt och den kom med en enorm långtradargrej, till en vändplan för bussar ca en kilometer från vårt hus. Det går in väldigt mycket på 20 kubik! Nio sängar, tre soffor, ett tremeters matbord, åtta stolar, två set utemöbler, två soffbord, familjens cyklar, utegrillen, täcken, kuddar, lampor, alla köksgrejer, familjens kläder, några  stora blomkrukor, en byggnadsställning, skidor och snowboards ( ja det finns skidåkning tre timmar bort i Serra da Estrela; som att åka till Kungsberget från Stockholm typ), två platt-TV, mattor.. ja nästan allt vi ägde.

Vi hade gett bort en del saker och vi hade vi sålt lite grejer på bakluckeloppisen i Siggesta och på Blocket, men bortsett från det fick vi med allt. Några fotoalbum blev kvar hos föräldrar, men det var bara för att det skulle ha varit så synd om de försvann. Om containern inte kom fram. Allt annat som var i den gick ju att ersätta. Så satte vi ett hänglås på containern och vinkade av den och gick in i vårt nu nästan tomma hus. Två veckor innan utflyttning och tre veckor innan avfärd.

Empty rooms

Empty rooms

 

Avskedskalas utan möbler

Avskedskalas utan möbler

Jan - Juni 2013 411

Två veckor utan möbler. Vi hade förstås någon kastrull och stekpanna kvar, några täcken och lakan och så, men mycket mer var det inte. Ingen TV.( Inte för att vi hade hunnit titta på den heller !) Vi fick låna madrasser av en granne och sov så. Ett bord och några stolar som inte skulle med, så vi slapp sitta på golvet. Det var tomt och stressigt och nervöst och jobbigt, men också spännande. Men det gick bra. Men alla som flyttat vet hur det är. Det blir inte helt tomt förrän då när man backar ut sista gången och tar med sig det där sista. Så här såg det ut i förrådet dagen innan utflytt. Till slut var det tomt där också.

Jan - Juni 2013 492

Sista lasset

Sista lasset

 

Sådärja!

Sådärja!

Behöver ni också flytta ert bohag till Portugal, Spanien eller Frankrike? Jag kan verkligen rekommendera flyttfirman vi anlitade. Maila mig på asa@bortugal.se så förmedlar jag kontakten!

Kommentarer
 1. Pingback: Bortugal | Flyttfirma Portugal – billigt och säkert

 2. Hej. Jag planerar att flytta om 1,5 år till Algarve. Jag har även bott där tidigare, men nu blir det ett pensionärsliv.
  Om det är prisvärt att flytta i en container så behöver jag inte sälja allt, vilket jag redan har börjat göra. Vill alltså gärna ha kontakten med din flyttfirma för att skaffa mer info.
  Mvh

 3. Hej,
  Jag vill gärna ha namn på den firman 🙂
  Samt vill gärna veta var ni bor och hur ni tycker det är.
  Jag och min familj ska flytta till Portugal men är i planeringsstadiet just nu så vi tar alla tips och råd vi kan få.
  /Renée

 4. Hej
  Vi är på väg till Lissabon och skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med flyttfirman du nämner.
  Med vänlig hälsning
  Tomas

 5. Hej
  Flyttar till Portugal i höst. Vill du skicka flyttfirma kontakten till mig med?
  Bästa hälsningar
  Marianne

 6. Jag har missat det här inlägget tidigare. Jag hajade till för bilderna från ert tomma hus,. för det ser så väldigt mycket ut som ett nyrenoverat portugisiskt hus, mycket mer än ett svenskt. Trädetaljerna mot vita väggar och räckena och trapporna – jag har varit på visningar i många portugisiska hus som ser ut så, Ni måste ha varit omedvetet indoktrinerade långt innan ni flyttade!

  • Ja vi gillade redan stenhus, Annannan, och vi häpnar fortfarande över likheterna mellan det huset vi byggde och det vi köpte här. Hur många hus har rum i 45 graders vinkel, mezzaninplan (heter det inte så när man har räcken inomhus mellan rum i olika nivåer? Ganska udda hus bägge två, och du har rätt i att vårt hus i Sverige var ganska osvenskt. Fast huset här i Portugal är någon konstig blandning mellan traditionellt och modernt. Det i Sverige var också svårt att definiera stil på, fast inuti var det ju ganska modernt. /Åsa

 7. Hej!
  Jag Micke och min fru Katarina flyttar till Lagos Ca.2016-09. Stockholm.
  Nyfiken på hur ni transporterade bohaget.
  Vi har ca. 10 kubik. Det är ju svårt att uppskatta. körde ni till en hamn i Sverige. och transporterades allt från en hamn till er.

  • Vi fick containern hem till oss och fyllde den, sedan levererades den till huset i Portugal och bars in. Minsta containern är 20 fot, men de har även flyttbilar. Kanske har ni mer än ni tror också? Mailar kontakten! /Åsa

 8. Hej hoppas ni trivs i Portugal, själv är mina föräldrar från Portugal och jag är född i Sverige.
  Vi har en lägenhet i Lisabon och skulle vilja skicka lite möbler dit. Alltså behöver vi inte en väldigt stor konteiner. Va finns det för storlekar och vad får plats och pris på olika storlekar?

  MVH Jenny Pereira.

 9. Hej Åsa
  Vi har idag sålt vårt hus i Sverige…..
  och är beredda att flytta till Lagos men först i januari 2016.
  Det lät intressant att ni hade flyttat ner möbler, cyklar mm.
  Vi skulle gärna höra lite mer, vilka kontakter ni har och hur ni gjorde.
  Med vänlig hälsning, Åsa och Björn Jacobsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *