Om bloggen

När det stod klart att vi skulle flytta till Portugal var det många som frågade vad vi skulle göra här. Lite på skämt brukade jag säga att jag skulle lära mej kitesurfa och starta en blogg.  Jag har försökt lära mej kitesurfa. Jag ska fortsätta försöka, men det blåser ju inte alltid och hjärnan måste ju också få motion. När jag tänker efter har jag knappt uttryckt mej i skrift sedan studietiden, om man inte räknar med skriftlig information (som lärare) och facebookstatusar.

När jag hade bott här i drygt ett år och liksom hunnit landa kände jag att jag hade både tid och lust att skriva om vår resa hit och vårt nya liv här. Om Bortugal. Om inte annat för min egen skull, och kanske för familj och vänner därhemma som är nyfikna på hur vi har det. Jag är ingen expert på Portugal, men vill dela med mig av våra erfarenheter av hur det varit för oss att flytta hit och bo här. Oundvikligen blir det en del jämförelser och reflektioner över skillnader mellan Sverige och Portugal. Jag försöker att inte bli alltför personlig eller politisk eller pretentiös men jag kan inget lova.

Välkommen till Bortugalbloggen!

PS.

Tack till Tevensson för hjälp och support med det rent tekniska, because ”IT´s complicated!

Tack för inspiration och tips från Julia Svanberg som skriver min favoritblogg mammasmachete