Lucka 24: God Jul!

Jag trodde väl aldrig att jag skulle lyckas hinna och orka fylla alla 24 luckorna i år också men det gick ju som en dans och här är nu den tjugofjärde, alldeles full av bilder från den psykedeliska julparken, nästan likadan som i fjol. I dagens lucka får jag önska er en God Jul härifrån Bortugal med dessa bilder från årets julpromenad i Cascais.

 

 

 

Om man tycker att det känns lite galet med kaniner, renar, kameler och ugglor så är det inget mot dvärgen! Så kan man ju inte göra?!

Finast var åsnorna som till skillnad från många andra djur är väldigt juliga, i alla fall för mig som har fina julminnen från när jag gick i lågstadiet och fick sitta i skenet av hemstöpta ljus i iklädd strumpbyxor och raggsockor och lyssna på när Fröken läste högt ur Marias lilla åsna.  (God Jul,”Fröken”!)

Skridskoåkningen var roligast

Tätt följt av besöket i romarriket, bara för att romarna var så roliga och snälla.

Sedan blev det mörkt och vi passade på att åka Portugals högsta pariserhjul vid Baía de Cascais.

Så kan man också tillbringa dan före dan, istället för att julstöka och ha uppesittarkväll. (Jag sitter i och för sig uppe nu och skriver det här men utan skinkmacka och bingolotto).

Själva julafton kommer vi inte att fira riktigt som vi brukar eftersom jag fick en så bra idé på förmiddagens löprunda.

Sverker fick också en bra idé tyckte han!

 

Vi kommer att fira julen både osvenskt och obortugisiskt, eller i alla fall delvis. Hur det gick får ni veta i morgon, för i år har Bortugals julkalender en extra lucka. Det är ju nästan bara i Sverige man firar julen på den tjugofjärde. Här i Portugal är det den tjugofemte som gäller, alltså kör vi en lucka till!

Ta det lugnt med glöggen så ses vi i morgon!

God Hjul!

Kommentarer
  1. På TV record i Brasilien visade de nu ett helt absurt program där en dvärg lyckats bli bilmek. Sen fick hans fästmö likaså dvärg delta i programmet hon utklädd till racebilsförare o han till ett trafikljus med körkortsprov för fästmön där hon skulle klara en massa prov för att vinna en bil vilket hon till sisst gjorde. I slutet när en ny gäst in. En pojke kommer in till programmet och får syn på dvärgen och börjar då stortjuta av rädsla.. Programledare springer fram och jagar ut dvärgen från programmet .. Tar mig för pannan! Så otroligt förudmjukande att jagas ut som om han var ett monster.

    • Jag har också sett någon realityshow med dvärgar skymta förbi i rutan och undrat vem som tittar på det. I julparken ville de fösa in barnen till att hälsa på dvärgen men de vägrade, de tyckte att det hela var kymigt. En gång på en semester i Spanien såg vi däremot dvärgar måla ett staket i en naturpark, ett jobb som hade varit väldigt obekvämt för någon i fullhöjd att utföra. Det tyckte jag var smart, men att ställa ut dem/sig som cirkusdjur..:/ /Åsa

  2. Dvärg i inhängnad o utklädd till något ! Helt sjukt ! Nu gick det upp för släkten här i Brasilien att det var på JULEN jag skulle ta barnbarnen för att åka och hämta farmor på flygplatsen 40 mil bort i Salvador ! Svårt att förstå vad de tror skall hända den 25 ? Klockan 24.00 den 24:e är ju då det enligt sägnen föddes en pojke utav en JUNGFRU !!! Hmmmm

    • Ska du åka till Salvador med barnbarnen och hämta farmor på flygplatsen?! Är du i Brasilien? Salvador har jag alltid velat besöka, jag har vänner där! Håller med om att julen är lite skum och det där med att ställa ut dvärgar som corkusdjur är helt sjukt! /Åsa

      • Jo var i Salvador och hämtade barnbarnens farmor 🙂 Tror jag valt en annan stad än Salvador för semester då den är lite oorganiserad svår att köra i och allt kan dyka upp i ens väg. Bilen framför vinglade i rusningstrafiken o när jag körde förbi satt en svart man och rakade sig i backspegeln ! Tala i mobiltelefon med bild är också kutym. Ilskna busschauförer har mist vettet och hoppar upp och ned i sin lilla busshytt. En överdriven värme och en uppstressad befolkning som försöker ta sig genom staden där en dåre gjort planeringen antagligen på grund av släktskap med någon politiker. Stränderna heller inte vad de varit så hade nog siktat på Rio som är världens vackraste stad. Rånrisken är inte så farlig om man inte går ut med kedjor och kameror.. Har flyttat från Estoril till Lagos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *