Lucka 18: Decemberväder

Har man inget annat att komma med eller om man inte vill bli personlig kan man alltid kommentera vädret. Jag brukar ju vara ganska personlig och ha ganska mycket att komma med här på bloggen om jag får säga det själv, men nu ska jag ändå ägna vädret ett litet inlägg.

Här sitter jag nämligen och bläddrar bland bilder och inser att jag har ganska mycket färska och fina bilder på just väder. Det gör jag sittandes så nära brasan jag kan, iklädd mysbyxor, tjocktröja och ugg-stövlar, för är det kallt ute är det kallt inne. Jag har vant mig vid att inte ens ta av mig ytterkläderna när jag kommer in utifrån, eftersom det inte är så väldans mycket varmare inne än ute.

Jag ska inte ha någon lång utläggning om medeltemperatur eller årsnederbörd. Bara dela med mig av lite väderbilder innan jag går och lägger mig ,så ni kan titta på dem till frukostkaffet i morgon eller så. Mer än så blir det inte idag.

Ibland behöver man ingen väderapp för att se vad det kommer att bli för väder.

Att vi har haft fina decemberdagar har ni ju sett, men det har också regnat en del. Mest på nätterna och så när man har hängt ut tvätt förstås.

Kommer ni ihåg bilden på gången till stranden? (förra inlägget) Så här ser det ut där nu!

 

Även på stigarna blir det ganska blött efter en regnig natt, innan vattnet hinner sjunka undan.

 

Att det regnat betyder också att det blir svamp på vårt svampställe. Vi var där en sväng förra helgen och hittade lite och såg att et fanns massor av svamp på gång som behövde växa till sig lite. Kanske blir det en liten sväng dit idag mellan skjutsande till kalas, genrep och julfest?

 

 

Idag ska det i alla fall bli sol, och sedan ska det tydligen bli ännu mer sol!

 

Här har jag skrivit om snö i Portugal, här om vinter i Portugal och här om inomhusklimat. Också i Portugal.

Vad har ni för väder idag? Blir det en vit jul för er?

Kommentarer
 1. Nä, ingen vit jul. Då skulle jag bli mäkta förvånad!

  Ja, fy fn vad man kan frysa inomhus! Sitter som du en meter från brasan med tjocka kläder och kalla fingrar.

  Visst ja – apropå att frysa – jag har inte sammanställt mitt novemberväder än. Bra att jag blev påmind om det.

 2. Vädret idag är grått, fast nu har det hunnit bli mörkt. Här i Umeå är det ca 3cm snö men vi ska till Göteborg i jul och där är gräsmattan just nu grön.

 3. Hej Åsa.
  Här i Enköpingstrakten om du vet var det ligger är det ca 10-12 cm snötäcke. Hoppas att det ligger kvar över jul. Solen skiner och det är ett par minusgrader. Regnar det ganska hårt nere hos er eftersom det blir så mycket vatten kvar på marken ett tag? Måste vara jobbigt att det blir så kyligt inomhus på vintrarna nere i Portugal. Verkar inte vara så vanligt med värmesystem. Har ni funderat på luftvärmepump? Vi har nog tänkt nåt sådant när vi flyttar ner om ett par år om det inte finns annan uppvärmning.
  Må Gott och ha
  God Jul och ett Gott Nytt År
  med många blogginlägg

  • Ja det hade regnat ordentligt på natten, Lennart! Vi har en luftvärmepump, men vi har den bara på ibland. Lite snålt kanske, men vi kör den bara mulna och regniga dagar. De andra dagarna värmer solen upp och när den gått ned blir kallt och då tänder vi brasa. /Åsa

 4. Mysbyxor och byxor alltså? Vilka kontraster ? Här har det varit blandat med mulna, gråa dagar och strålande sol. Kallt och snö och isbana blandat med slask…. Just idag sol och iskallt, jättehärligt! Hoppas på massor av snö till jul men det blir det nog inte.

 5. Tack för vackra väderbilder! Just nu ser det ut att bli en kanondag här, men jag vet ju vad som är utlovat framåt eftermiddagen och kvällen så det är nog läge att gå ut och njuta kvickt 😉 Snön lyser fortfarande med sin frånvaro i vår del av Sverige.

 6. Nästan lika kallt inne!
  Det hade vi också när vi flyttade hit. Men efter att ha bott så länge i Brasilien så klarade vi inte av att ha det så. Vi har ju i och för sig en öppen spis som vi kan elda i, men jag har aldrig gillat det där med att hantera ved och att göra upp eld. Jag lyckas helt enkelt inte att få fyr på veden. Det kvittar hur jag bär mig åt. Inga goda råd hjälper. Det går ändå inte. Och efter det att frugan får fart på brasan så ryker det alltid in en del. Så vi bestämde oss för att installera en värmepump i stället. Den har snart fungerat klanderfritt i två år och ger en jämn och behaglig värme i hela huset. Visst är elen dyr här i Portugal, men man lever bara en gång och lite ”lyx” tycker jag att man får kosta på sig./Urmas

  • Jo vi har en värmeapparat också som får gå de kallaste dagarna, men mest eldar vi, Urmas.Jag gillar att elda. De soliga dagarna värmer ju solen upp och på kvällen eldar vi. Känns det för ruggigt får värmeapparaten gå också. /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *