Annat vi hann

Mamma, jag vill aldrig att den här sommaren ska ta slut! utbrast Jonna en av de många soliga dagarna som detta jullov bjöd på. Hon är ganska ofta årstidsvilsen här i Portugal, och man förstår henne. Detta jullov var faktiskt mer somrigt än vintrigt. Det var bara den sista lovdagen som det drev in ett väldans oväder och påminde oss om vilken årstid det faktiskt är.

Nu är det i alla fall så kallad vinter och det somriga jullovet är slut. Barnen har redan hunnit gå fyra dagar i skolan och jag har börjat pendla till Lissabon igen. I kalendern hopas kalas, spektakel, läkarbesök och föräldraföreningsmöten, plus att det är hög tid att dra igång med förberedelserna för årets karneval! Skönt då att jag har lite större marginaler i mitt jobbschema denna termin, och jätteskönt att vi fick så mycket påfyllning av sol och äventyr under jullovet.

Jag har ju redan berättat om julfester, luciatåg, tågresa och båtresa, om julfirande och nyårsafton, men vi hann ju så mycket mer på jullovet! Här kommer några bilder på annat vi hann.

Ett besök på Tjuvarnas marknad där vi inte varit på så länge att de hunnit kakla om en hel mur sedan sist vi var där.

 

 

Det har också blivit någon vända till Cascais.

Tack men nej tack!

 

Vi har också passat på att göra strandpromenaden osäker.

Tuxa måste vara Portugals om inte världens tåligaste, snällaste och barnvänligaste hund!

 

 

En tur till skateparken, som de också hunnit måla så här fin sedan vi var där sist!

 

Det blev också en dag vid klipporna i trevligt sällskap.

 

Och så hann vi storhandla..

Provsmakning av mousserande vin inför nyår – Ja tack!

 

Det största äventyret berättar jag om i nästa inlägg om inget annat kommer emellan. Nu ska jag baka bullar till Fridas födelsedag som vi firar idag!

Elva år sedan idag!

Kommentarer
  1. Stort grattis till Frida! Hoppas att hon får en härlig födelsedag och ett kul kalas! Önskar vi kunde komma. Blir det konfetti i år också? Pulkaåkning blir det i alla fall inte. Yignyen hälsar.

    • Tack Sofia! Haha, nej ingen konfetti tror jag, och absolut ingen pulka! Kommer ihåg det kalaset när vi nästan blev insnöade! Haha. När hon fyllde två eller tre?
      Det blir tårta och sång på skolan och ikväll genrep till dansuppvisning…så då tar hon med tårta dit också. Kalaset blir nästa helg, hela klassen och pyjamasparty, förhoppningsvis för sista gången!/Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *