Lucka 24: God Jul!

Medan ni tittar på Kalle Anka sätter jag mig och fyller bloggjulkalenderns 24:e och sista lucka med bilder från vår julafton. Sverker sover siesta i solen och barnen spelar kort med mormor och morfar. Jag sitter mellan ”granen” och brasan, som vi inte har tänt ännu eftersom solen ännu strålar in och värmer upp hela salen. Jag rapar vitlök och och är proppmätt för vi har precis lassat i oss en otraditionell vitlöksdoftande jullunch som bara vara traditionell i det att det var alldeles för mycket mat.

Vår julgran

Vår jullunch

I år blev det ingen bacalhaupaj. Sverker och Jonna ville ha kött. Med trattkantareller och hemgjorda chips!

Här sitter vi bland badhanddukarna, alldeles utan finservetter och julduk. Det skulle vi ju inte visa! (Nej, Jonna, inte nu, inte den vinkeln!)

 

 

Allt gick åt, men så hade vi också jobbat upp en god julaptit med den numera traditionsenliga julsurfen vid Carcavelos. I år var det faktiskt riktigt angenämt att springa ut i vattnet! Vi har ett strålande julväder, det soligaste och varmaste julvädret vi upplevt här hittills. Faktum är att Lissabon är Europas varmaste huvudstad denna jul med sina 17 grader, som känns bra mycket varmare när solen brassar på!

Men det var kallt i vattnet, så det smakade bra med varm choklad efter surfen!

Barfotapromenad med hund

Rullgrillorna hade vi också med oss!

 

 

Den årliga julbilden!

 

Nu blir det långpromenad med hunden längs havet och när solen gått ned tänder vi brasan, dricker glögg, äter pepparkakor och öppnar paket. Så ska en bortugisisk jul firas!

Tidigare jular här och här

Nu tar jag jullov från bloggandet ett par dagar, men snart ses vi igen!

Önskar er också en riktigt god jul!

 

Kommentarer
 1. God fortsättning!
  Ser härligt ut hos er. Vi firar i ett varmt Houston med svärmor som normalt bor i Parede på besök.
  Tack för den fina julkalendern – roligt att få öppna en lucka varje dag och ta del av tankar och bilder!

  • Ja man gör ju det, Emma! Men vi kan ändra på dem nästa år om vi vill, det är det som är så skönt, att man gör det man vill göra. Det är en bra tradition! God Fortsättning! /Åsa

 2. Din julkalender har varit jättetrevlig
  att följa – så varierande OCH intressant.
  Pefekt julaftonsfirande, måste jag säja.
  God fortsättning!
  Dina flickor valde fantastiska föräldrar! 🙂

 3. God jul till dig och hela din familj och tack för alla roliga och inspirerande lucköppningar :-). Underbara bilder från er dag vid stranden i Carcavelos! Själva firar vi vår första jul i Parede, och alldeles nyss kom grannar in med presenter och hälsade oss välkomna till vårt nya hemland. Julfirandet för vår del är väldigt lugnt med en nytänd brasa och blommande amaryllisar, lökar som vi haft med från Sverige. Hälsningar Annica och ”Hundnisse”. Ser fram emot att läsa nästa inlägg i din blogg. Hör av dig om du vill ha en kopp kaffe på vägen in till jobbet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *