Lucka 21: En till julfest

Hur många bilder föreställande sociedadernas scener kan man egentligen lägga ut på en och samma blogg? Jag känner att jag kanske överskridit den övre gränsen redan, men struntar i det! Hälften vore nog kan ni tänka, och faktum är att i år var det hälften, för Jonna var inte med på sin sociedades julspel. Hon hade så mycket annat att göra, sa hon. Okej. Då slapp vi springa emellan och missa hälften, som vi gjorde ifjol.

Idag var det tomt i kalendern men aktiviteterna har fortsatt i form av storstädning och storhandling och uträttande av ärenden som till exempel inköp av ved. Det senare blev väldigt dramatiskt då vi skulle rasta Tuxa vid vedhandlaren och vedhandlarens två galna hundar kom utrusande och attackerade honom. Stackars Tuxa slet sig ur kopplet men sprang inte iväg bort eller ut på den intilliggande motorvägen i alla fall utan försökte springa tillbaka till bilen och ta skydd där. Han hann bli biten i benet av en av hundarna och den andra hunden sprang omkull stackars Frida som försökte hindra den från att komma ikapp Tuxa, men båda hämtade sig rätt snabbt och lekte sedan glatt på stranden en stund innan vi åkte hem.

Aktiviteterna fortsatte även igår så än har jag inte kunnat pusta ut och njuta av någon julfrid. I går ledsagade vi Sverker till studion för ännu en inspelning av IKEA-reklam, minsann.

Här fick jag gå in som språkkonsult och rätta till svenskan. …

 

Själv jag hade min sista lektion för i år på universitetet innan jag hämtade mina föräldrar på flygplatsen, så det var en full dag det med. Både i förrgår och igår har vi i alla fall hunnit med härliga långpromenader till havet med barn och hund, så jag klagar inte! Tvärtom! (Fast jag är lite trött!)

Det var min helg, och lite till! Hur har ni det? Stressar ni runt eller har julefriden infunnit sig?

Kommentarer
 1. Pingback: Ännu en jul, ännu en resa – Bortugal

 2. Pingback: Världens dyraste pepparkakor? – Bortugal

 3. Pingback: Bortugal | Lucka 19: Tröst och hopp

 4. Som ny i Portugal firar vi jul med cementdamm i hela huset och två adventsljusstakar från Sverige, men vi hade inte mycket mer i Sverige heller. Kanske skulle man få våra hantverkare att bära tomteluva, hmm

 5. Tur att du rättade översättningen, pinsamt annars.. 😉 Jag stressar aldrig till jul, som är min favorithögtid! Julklapparna (de flesta) fixar jag långt innan, många på nätet. Baket planerar jag in några helger innan. Julgran pyntas INTE kvällen innan utan kring den 20:e eller passande helg kring det datumet. Schema och listor för julmat fixas så man inte kommer på nåt i sista stund. Så, ja, allt som går att fixas i förväg är fixat, så det är bara att sätta sig i soffan, lyssna på julmusik, tända ljus och invänta tomten. 🙂

  • Aha! Framförhållning, Gloria! Bra där! Vad proffsigt! Jag tycker inte min framförhållning räcker ens en vecka framåt, men om jag uppskattade julen och allt kringelikrok mer skulle jag kanske planera allt bättre, som du! /Åsa

 6. Ojoj, två firanden redan avklarade i veckan man knappast någon julefrid. Den är svårt att känna när alla ska upp tidigt till dagis, skola och jobb. Så trots gran (kläddes på 5 minuter innan läggdags på en måndag, inga ritualer där inte), några dagistomtar och öppnade paket så väntar jag på den känslan. Snart, snart.

  • Nej det känns som vi fått jul så det räcker redan med alla julfester, A-mamman! Härhemma är det pyntfritt och inget som skvallarar om att det är jul om ett par dagar! /Åsa

 7. Stressad in i själen och faktiskt inte pga julen utan mer föräldrar som börjar bli gamla och ignorerar/inte berättar om sitt mående för att inte störa med resultat kalabalik, ambulans och dåligt samvete och stress för en annan för att man inte uppmärksammar dem mera!
  Julen är tack o lov i fas och julfriden når väl en när annandagens morgon infinner sig 🙂

  • Oj Lena, vad jobbigt! Det förstär jag om du blir stressad ändå in i själen av. Önskar dig en fin jul utan mer sådan dramatik och utan dåligt samvete! /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *