Januaribilder

Eftersom inspirationen och lusten att skriva inte riktigt infunnit sig i år tänkte jag att jag i alla fall skulle dela med mig av några bilder från årets första månad.

I januari har i stort sett varje dag börjat med att vi går ut med två hundar och kommer hem med tre. Det är Roxy som skaffat ”flickvän”. Varje morgon har han bråttom till hennes grind och vägrar gå därifrån förrän hon dyker upp vid grinden. Oftast står hon på balkongen när vi kommer, och väntar. Sedan följer hon med oss på en liten promenad och sedan är hon hemma hos oss en stund medan vi äter frukost. Jag har pratat med hennes matte, som tycker att det är lika gulligt som vi tycker.

Var är du, Inka?

Playdate

 

Det har inte varit speciellt kallt i januari, men vi tänder alltid en brasa på morgonen och en på kvällen, så vid brasan äter vi frukost och där avslutar vi också dagen. Hittills har det räckt som uppvärmning, eftersom det varit soligt nästan alla dagar i januari och då värmer solen upp huset.

 

 

Morgonbrasa

Kvällsbrasa

 

Loppisfynd. Antal loppisar i januari. En.

 

En annan daglig höjdpunkt är löpningen. Varje dag har jag sprungit, antingen längs havet eller i skogen. Det är min ventil och terapi och i januari har jag verkligen behövt det. Som ni ser har jag blandat ihop dagarna lite ibland, men jag har i alla fall inte missat någon dag. Här är alla 31 löprundorna, tror jag!

 

 

I januari har vi också firat Fridas 16-årsdag. På grund av restriktioner var det inte läge att samla hela klassen, men hon och några kompisar tilbringade dagen i Cascais och sedan åt vi på Kvarnen.

 

Några utflykter har det inte blivit i januari. Jag tror vi väntar med forsränningen tills den värsta hysterin kring omikron lugnat sig, och man kanske slipper testa sig hela tiden.

Dessutom behövs det mer regn! Det råder torka i nästan hela Portugal då de välbehövliga vinterregnen uteblivit, tydligen på grund av samma anticyklon som gjort att det snöat i Afrika. Jag tror det kommer regn i februari och ännu mer i mars och april, men just nu är det torrt. Inget vidare svampår, men en svampmacka eller två blev det i alla fall!

 

De senaste veckorna har havet varit ovanligt stilla, så det har varit fantastisk snorkling. Det är härligt att kunna gå ned till havet och snorkla en januaridag, även om man inte kan påstå att det är varmt i vattnet. Frida sköt en fisk och var jättenöjd.

Inte så mycket vågor och surf alltså, men Frida har i alla fall tagit några vågor. En gång i veckan åker hon ju själv till surfskolan efter skolan, men om jag har tid (villket jag har haft gott om i januri) har jag åkt och hämtat henne, bara för att jag vill.

En lugn och fin januari ser det ut att ha varit, eller hur? Mellan bilderna har jag jobbat lite, men inte så mycket denna månad. Jag har också sovit middag nästan varje dag, men det har jag inga bilder av. Jag tror jag behövde en lugnare period! 2021 var ett jobbigt år och vem vet som väntar i år?

Det var allt för årets första och januari månads enda inlägg. Hoppas ert år börjat bra och så håller vi tummarna för att det blir ett fint år!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
 1. Pingback: Söndag, blodig söndag – Bortugal

 2. Hej! Ser i bilderna att ni har pinjeträd. Har du sett dom farliga caterpillars? Läskigt både för hundar o människor. Jag har avstått att gå där det finns pinjeträd med mina hundar. Lite tråkigt för det finns så vackert i naturen just nu

 3. Hej Åsa!

  Härligt att se Er vardag i januari beskriven i foton och hundar……..vädret här har varit liknande erat här i Porto. Tyvärr har jag hört att det regnat för lite i Douro dalen och årets upplaga av rödvin hotas bli dåligt😒

  Vi har nu äntligen fått vårt hus registrerat med vad all byråkrati som är i Portugal. Vi har även vatten, el, internet mm allt man behöver så nu kan vi kanske slappna av.

  Skickar en länk på vårt boende om någon har intresse att besöka och bo hos oss:

  https://lnkd.in/eenkHPjV

  Bom fim de semana,

  Göran

  • Ja det är ju baksidan av detta fina väder! Nu behövs det verkligen regn!! Vi hoppas att regnen som behövs kommer – kanske är de bara försenade i år?

   Superfint ställe ni har! Ser ut att vara toppenläge och fint renoverat! Grattis och stort lycka till! Jag hör av mig nästa gång vi ska till Porto! 🙂

 4. Underbart inlägg! Alltifrån Roxys förälskelse, spring-bilderna och att kunna skjuta en fisk i havet under sin snorkling 😀

  • Ja januari hade sina ljusglimtar! Idag har dock Inka varit busig och jagat får, så jag fick ta mig in i hagen och försöka stoppa henne. Hon tyckte det var jättekul men fåren var inte så roade.

 5. Jag tänker på Lady & Lufsen när jag ser bilden på Roxy väntande på sin lady. Så gulligt :)!
  Hoppas att ni snart får regn! När på året brukar det komma mest regn?

  • Ja, visst är de för söta! Lite Romeo och Julia också, när hon väntar på sin balkong! Roligt är det också att när han skäller (vilket han tyvärr gör om han tittar ut genom fönstret och ser någon går förbi), då ylar hon. Haha!

   Vi brukar ju få mest regn just så här års, under vinterhalvåret, men min teori är att årstiderna förskjutits lite, och att regnet kommer, men senare. Vi hoppas det! Det verkar faktiskt komma regn nu i februari. Hoppas det kommer så pass mycket så det fyller på lite och inte bara försvinner.

   /Åsa

 6. Hej.
  Jag vill vet om ni vet om finns nån bra stället som man kan hyra ett rum en eller 2 veckor,bra och säkert stället.
  Mvh: Ednea

 7. Ett efterlängtat inlägg! Hoppas på fler i februari!

  Löpbilden från den 4 januari är så fin att den nästan skulle kunna inspirera mig till att börja springa.

  Vilket härligt ställe för dina tjejer1 Surfing och snorkling och skjuta fiskar på fritiden. Svårslaget. Jag gillar mina spanska berg, men din plats i Portugal är en pärla.

  • Ja det är fint här och speciellt bra är det för tjejerna. Nu har de till och med börjat åka utan oss till Lissabon!

   Många vackra löprundor har det blivit! Måste kolla vilken du menar!

 8. Härliga bilder som alltid! Det har verkligen varit fantastiskt skönt väder i januari. Hört att det är vulvanerna som gör det, men jag har ju ingen aning, bara sprider ryktet vidare. Oavsett så får vi hoppas det kommer regn snart, det gröna har börjat gulna igen. Lider med bönderna och naturen.

  • Ja det önskar jag med!

   Fint att ni kom iväg till de fina byarna! Blev lite ressugen av de fina bilderna!

   Ja visst är de för söta, Roxy och Inka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *