Inlägg nummer 101

Tajmingen gjorde att inlägg nummer 100 tillägnades vårt senaste Sverigebesök som vi vinkade av i tisdags, men i och med det inlägget har jag nu alltså skrivit fler än hundra inlägg under de 160 dagar som bloggen funnits. (!)

Med anledning av att en sorts milstolpe passerats kan man kosta på sig någon slags utvärdering. Jag är ju ingen webanalytiker direkt, men jag har lite statistik på lager, och lite funderingar kring siffrorna. Lite missvisande är de, eftersom jag inte fick dit ett verktyg jag var nöjd med förrän kanske två månader in i bloggandet. Lite orättvist mot de tidigaste inläggen, men livet är ju orättvist och statistik ljuger tydligen ändå säger folk, så spela roll.

Random bilder får pigga upp detta lite torra inslag. Cascais igår förmiddag (kursdag!)

Random bilder får pigga upp detta lite torra inslag. Cascais i tisdags (kursdag!)

Det mest lästa inlägget verkar helt otippat vara ”Enligt vår nye cykelkompis”. Det hade jag lite svårt att förstå, men förklaringen ligger nog i någon sorts spam-grej. Jag har svårt att tro att någon med en IP-adress i Kina läste inlägget 200 gånger på ett och samma dygn, men enligt min räknare var det vad som hände.

Senaste fynden från Tjuvarnas marknad. Tvättade tre gånger och vädrade två dagar.

Senaste fynden från Tjuvarnas marknad. Tvättade tre gånger och vädrade två dagar.

Det näst mest lästa inlägget var tydligen ”Att leva vid kanten av Atlanten”. Man skulle kunna tro att det har att göra med att folk har googlat Cabo da Roca eller Selfie-olyckan eller något sådant, men icke. Ingen har googlat något sådant. Däremot har folk hamnat på Bortugal-bloggen genom att de googlat saker som ”solparasoll” . Då hamnade de mitt i surftävlingarna där det delades ut gratisparasoll i någon bisats och undrade nog var de hamnat.

Sverker på väg ut. Guincho igår.

Sverker på väg ut. Guincho i onsdags.

Någon har också googlat ”Ikea Skärholmen köpa” och hamnat i inlägget där vi gick vilse i möbelvaruhuset. Google-sökningen ”lapp i lådan” ledde till inlägget om Snälla lådan, och någon stackare ville veta mer om ”öppen spis utan skorsten” och hamnade mitt i inlägget Melros Place.

Minst antal besökare har inlägget ”Inköp av skolmaterial”, som ju är ett av flera inlägg som handlar om hur annorlunda det funkar här med skolan. Lite som inlägget där jag försökte ställa Fruktkampen på ända. Själv tycker jag det är väldigt intressant att jämföra, och jag tänker mig att det borde vara intressant att få reda på hur det funkar och ligger till med till exempel skola i andra länder. Lite perspektiv på Sverige liksom. Men icke. Till och med Broccoligränden var mer populär.

Tjejerna på väg hem från den annorlunda skolan. Broccoligränd nästa gränd till vänster.

Tjejerna på väg hem från den annorlunda skolan. Broccoligränd nästa gränd till vänster.

Inlägg om Sverker verkar poppis. De delas mer än andra inlägg och ligger rätt högt i statistiken. Det kan man ju förstå. Han är ju väldigt intressant. Det tycker ju jag med. Det brukar aldrig bli tråkigt om Sverker är med. Lite småjobbigt ibland kanske, men inte tråkigt.

Idag hade han helt överraskande grävt upp en kaktus eller succulent och planterat i den konstiga hon i vårt vackra badrum. Oväntat. Annorlunda.

Igår hade han helt överraskande grävt upp en kaktus eller succulent och planterat i den konstiga hon i vårt vackra badrum. Oväntat. Annorlunda.

Ett tag satt han i solen mitt i sitt byggprojekt och tränade på sina glosor

Ett tag i satt han lugnt i solen mitt i sitt byggprojekt och tränade på sina portuisiska glosor:” Eu sou sueco…”

Medan jag hämtade tjejerna gick han loss med bilmaskinen

Medan jag hämtade tjejerna hann han gå loss med bilmaskinen..

Rev ett tak som "ändå var ruttet".

Rev ett tak som ”ändå var ruttet”.

En sak som jag har märkt är att väldigt få klickar på länkarna i inläggen. Själv klickar jag på allt som går att klicka på nästan tvångsmässigt när jag läser andras bloggar, vilket ju är något jag börjat göra. Bara sju personer var nyfikna på bostadmarknaden/”hemnet” i Portugal till exempel. Bara fem ville veta vad man fick för tio miljoner på Balealhalvön. Är ni inte lika nyfikna som jag? Tydligen inte!

Några som läser bloggen hör av sig på ett eller annat sätt, genom mail eller kommentarer. Det är kul. Några få trycker på gilla-knappen, men de flesta gillar inte vad de läser, men läser ändå. Eller så gillar de liksom inom sig. Det är i alla fall fler och fler som läser. Det är ju lite peppande! Från ett snitt på arton besökare om dagen första månaden till över hundra unika besökare om dagen den senaste månaden.

Men vilka är ni? Nästan 13000 är svenskar. Två är från Mongoliet. Eller är det samme mongol som tittat in två gånger? Jag är som sagt ingen webanalytiker.

Very international!

Very international! Ser du dig själv i statistiken?

Det syns i alla fall tydligt att någon någonstans i Sverige besökt Bortugal 789 gånger! Nio gånger bara idag! Är det du? Hallå!

Hursomhelst så har jag ett gäng inlägg som ligger på lut här lite halvskrivna så jag har egentligen inte tid att titta på siffror som jag heller inte vet om de stämmer. Inläggen ”Osäkrare framtid i Portugal?”, ”Städar frun huset själv?”, ”Kattliv och katthiv” , ”Hemlängtan” och ”Hemspråksundervisning” skriver sig inte själva, plus att jag måste sy bananer till karnevalen, träna till halvmaran och göra mina språkläxor och annat trevligt.

Om du brukar vara här och inte gett dig tillkänna ännu, gör gärna det, anonymt eller ej! Berätta gärna hur du hamnade här! Kommentarsfältet nedan, asa@bortugal.se eller kanske på Facebook!

Kommentarer
 1. Hej hej,
  Kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg faktiskt, men gillar den verkligen och stannar kvar 🙂 Svensk boende i London sedan -97

  • Åh vad roligt Johanna! Kul att någon ”törs” ge sig till känna! PS. Jag bodde i London 88-90, i Queens Park och i Willesden Green! (:

 2. Haha, roligt att läsa om vilka inlägg som är populära. Känner igen det lite ologiska ibland… Spamkommentarer har jag gott om, men vet inte riktigt hur spambesök funkar…? Kul i alla fall att det går uppåt! 🙂

  • Nej jag vet inte heller vad spambesök är, men 200 kineser på samma IP-adress eller en kines 200 gånger på samma dag verkar skumt. Lustigt att ni skrev om besöksstatistik samtidigt!

 3. Keep it upp!!!
  Fin dagbok till era fina barn dag, så gör backupper på inläggen.

  Förstår nu trafikkaoset häromdagen, för det var väl du Åsa som rattade bilen när ni var på besök 😉

  Må bäst och hälsa Bruce

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *