Världens bästa surfartjejer

var här! I torsdags startade tävlingarna i nionde etappen för världstouren i surfing för damer här nere på Guincho och på Carcavelos (beroende på var vågorna var bäst för dagen) och igår avslutades de. Vi har följt dem så mycket vi kunnat! Cascais är värd för ett antal surftävlingar varje år, och vi brukar försöka åka och titta. Det brukar vara lite jippo omkring det hela som är kul för barnen också. Ibland får man T-shirts och solparasoll och andra reklamgrejer av sponsorerna, och har man tur träffar man någon kändis!

Aktiviteter kring tävlingarna

Aktiviteter kring tävlingarna

Mycket populärt!

Mycket populärt!

Me and Occy! Världsmästare i surfing 1995!

Me and Occy! Mark Occhilupo (Australien), en av världens coolaste surfare och världsmästare i surfing 1999! Bild från i fjolårets Billabong Pro i Cascais.

Jag till höger, en av världens bästa surfdamer till vänster!

Jag till höger, Malia Manuel (Hawaii), rankad 5:a i världen, till vänster!

Vi brukar också med intresse följa Teresa Bonvalot och Camilla Kemp som är två lokala förmågor sponras av Xcult bland andra. De tävlar bägge på internationell nivå för Portugal och syns ibland nere på Guincho med ett team av tränare, foto- och filmteam.

Sverker är minst sagt lite på gränsen till att vara en sådan där förälder som vill att barnen ska leva de drömmar man själv velat förverkliga. Han skulle ju gärna se att tjejerna blev riktigt bitna och duktiga surfare som han får följa på träningar och tävlingar. Byns surfbutik, som också shejpar (formar, tillverkar) egna brädor, har lovat sponsra dem om de blir bra, så nu är det vad Sverker går och drömmer om för dem, men om det ska bli något av det så måste det ju bli deras egen dröm. Inte pappas.

Surfpappa!

Surfpappa!

Februari 2014 2 032

Han har i alla fall stått ute i vattnet med dem många många timmar sedan vi flyttade hit! Hittills går det ganska bra faktiskt, de verkar tycka att det är kul och lyckas ta vågor och ställer sej upp och åker så små som de är. Det går bra mycket bättre för dem än för mej, förstås! Lätt!

Frida!

Frida!

Jonna!

Jonna!

Än så länge är de faktiskt nästan lika peppade som Sverker, men det kan ju ändra sej rätt snabbt, om inte annat när de kommer upp i tonåren och vill göra sin egen grej. Om de blir samma sorts obstinata tonåringar som deras mamma var kanske den smartaste taktiken är att säga till dem att de absolut inte får surfa! Sverkers plan är att de ska gå med i någon surfklubb så det blir en kompisgrej för dem, och inte bara en pappagrej… då kanske det håller i sej även genom tonåren. Det kan funka, men sånt vet man aldrig

Oktober 2 2014 019

En bra plan?

En bra plan?

Huvudsaken är ju att de tycker att det är kul!
Just nu är de i alla fall världens bästa surfartjejer tycker vi och det tycker de nog själva också tror jag.

I övermorgon är det dags för Billabong Pro, kvaltävlingar till världstouren för män. De som kvalar in får följa med Kelly Slater och gänget på världstouren, surfa världens bästa vågor och räknas till världens surfelit.

Själva gräddan av den manliga surfeliten kommer till Portugal för den tionde etappen av världstouren någon vecka senare, men till Supertubos, vid Peniche, som ligger ca 2 timmar norrut. Vi får se om vi tar oss en tur dit! Det känns ganska troligt att vi gör det.

Mer strandparasoll och T-shirts! 🙂

Dagens skörd: Två strandparasoll, tre T-shirts, fyra kepsar, en uppblåsbar fåtölj.

Lördagens skörd: Två strandparasoll, tre T-shirts, fyra kepsar, en uppblåsbar fåtölj.

 

Sverker sprang också med en pappbuss för att få en T-shirt!

Vad gör man inte för att få en gratis T-shirt! (Eftersom han inte kan språket fattade han inte att det egentligen bara var för barn..;)

Kommentar
  1. Pingback: En surfmammas bekännelser – Bortugal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *