”Min pappa tycker om att dansa och sjunga”

… hade Jonna sagt till sin fröken när de höll på med förberedelserna till Fars dag i (… februari tror jag att det var.)

På fars dag var alla pappor bjudna till förskolan på fika. Barnen hade övat in sånger och gjort fina presenter. En båt av lera och en slips av papper. Presentutdelningen gick till på det viset att fröken läste upp från sina anteckningar : ”Först har vi en pappa som… gillar att titta på fotboll och fiska / gillar att köra bil och jobba med datorn / gillar att.. ” och den som kände igen sej fick räcka upp handen och om det var rätt gå fram och få sin båt och pappersslips och kindpussas.

Jobbigt för Sverker som inte kunde språket, men när fröken läste upp ” Sen har vi en pappa som tycker om att sjunga och dansa” tittade alla lite undrande på varandra tills Jonna teaterviskade ”Det är det du pappa!!” och så fick han sina presenter och kindpussar av Jonna och fröknarna.

Undrar om alla de andra papporna och fröknarna försökte föreställa sej Sverker sjungandes och dansandes? Sverker själv hade ingen aning om det i så fall, eftersom han bara förstod att det var hans tur att gå fram som de andra gjort när det var deras tur. Kanske tänker de på honom nu som den där utländska pappan som gillar att sjunga och dansa. Jonnas fröken skrattade i alla fall gott åt Jonnas sätt att skildra sin pappa, och jag i efterhand, när Jonna berättade.

Jag vet inte riktigt varför Jonna inte sa att han gillar att surfa och snorkla till exempel, men antagligen fick hon en inre bild av Sverker när han är glad och sjunger och dansar lite i köket medan han röjer undan efter maten. Jag är i alla fall glad att hon har en sådan pappa och en sådan inre bild av honom.

Idag fyllde Sverker 49. Han ville inte göra något utöver det vanliga. Bara gå ned till Guincho och ta några vågor.

Så fick det bli, och lite sång och dans på också!

September 11 2013 037

Sept 11 2014 083

Sept 11 2014 126

Sept 11 2014 109

Sept 11 2014 021

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *