Gott Slut och Gott Nytt! Nyårsfirande i Bortugal!

Året går mot sitt slut i Portugal/Bortugal. Det är ovanligt kallt i här nu, gul varning för kallt väder faktiskt, så vi behöver knappt lägga skumpan på kylning. Det blir kallt på kvällarna i alla fall, så vi eldar för fullt och har fått igång värmeapparaten också (koden var 74) men vi får nog ändå fira in nya året i fleecetröja. Framför brasan.

Extreme?!

Extreme?!

Men allting är relativt. I natt ven det i och för sig isvindar kring huset och vi började dagen med att vägra lämna värmen under täcket innan solen gått upp och börjat värma upp rummen. Sedan tände vi en brasa och åt frukost framför den, och innan frukosten var uppäten var det alldeles för varmt där vi satt i solen framför brasan. Vi pälsade ändå på oss för promenaden ner till stranden, för vinden kan vara kall, men solen värmde gott så det blev både barfota i sanden och surf. Det är som min fröken Fátima brukar säga; Portugal är ett kallt land med en varm sol.

Guincho delfiner 2014 008

Guincho delfiner 2014 02710893680_10152746851098183_1660409528_n

Guincho delfiner 2014 035Guincho delfiner 2014 058

Guincho bjöd dessutom på en alldeles speciell överraskning igår, vilket vi tar som ett gott tecken inför 2015.

Guincho delfiner 2014 080

Inger hopp!

 

Guincho delfiner 2014 076

 

Men innan året är över ska det firas nyår, och i år ska det ska bli både kul och spännande, för vi väntar oväntat besök. Inte helt oväntat kanske, med tanke på att vi bjudit in dem, men främmande på riktigt får vi, för vi känner dem inte än. Jag kommer inte ihåg vad de heter (note to self; måste kolla upp namnen!) men de har haft en strapatsrik resa från Sverige genom Europa som jag följt på deras blogg, och eftersom det föll sig så att de hamnade i våra trakter just kring nyår tyckte vi det var en bra idé att bjuda in dem till vårt firande. De kommer idag! Jag hoppas de inte förväntar sig en tillställning med aftonklänningar och smoking?! Vi ser fram emot att höra mer om deras äventyr i alla fall!

På menyn står camarões, arroz tamboril, marmelada och vinho verde. Räkor, marulksris, mármeloefterrätt och grönt portugisiskt vin.

Blir det en bra kväll har vi bra läge för att se fyrverkerierna!

Blir det en klar kväll har vi bra läge för att se fyrverkerierna!

Kväll 26 dec 2014 004

Här hörs inte en smällare innan tolvslaget, och inte efteråt heller, vilket vi och alla hundar och katter och andra skotträdda tycker är skönt.

Nu ringer det visst på dörren!

Gott Nytt År & Feliz Ano Novo från Bortugal!

Kommentarer
  1. Pingback: Bortugal | Gott Nytt År

  2. Gott nytt fantastiskt år till dig och familjen! Hoppas 2015 blir lika härligt som 2014! Kramar från oss (vilken cool blå kepsmössa och härligt färgglad tröja Frida hade på sig på ett av korten!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *