Gott Nytt År

Så här i skarven mellan det gamla och det nya året är det nästan obligatoriskt med en tillbakablick. Någon sorts sammanfattning eller utvärdering hör liksom till. I år får det bli en kort variant, inte för att jag har något speciellt att ta itu med under årets kvarvarande timmar. Jag ska inte laga någon gourmetmiddag eller göra mig snygg för någon nyårssupé. Det blir nog en långpromenad längs havet med hunden, en siesta med en bok och grillad kyckling till middag idag, utan krusiduller och helst utan oväntat besök. Det kan vara trevligt att äta sin grillade kyckling utan att någon sitter och tittar på och påpekar att den inte är ekologisk.

Som sagt, inte för att jag inte har tid, men det räcker med en liten blick i backspegeln idag tycker jag. Här i form av mina mest lajkade instagrambilder från året.

 

 

Lite lustigt att jag fick vara med där på ett hörn i den illegala soffhörnan, tycker jag. Bilden på stranden i hörnet förvånar också, annars håller jag med. Det är en fin familj jag har, i ett vackert landskap, och det är jag tacksam för. Det ordet får sammanfatta året. Tacksamhet över min familj och platsen vi bor på, över alla vackra minnen och över att inget av allt hemskt som skulle kunna hända har hänt i år heller.

Här år några av mina favoritbilder från det gångna året:

Vill någon ha en mer utförlig redogörelse över året är det bara att bläddra bland de 100 (?)  inlägg jag skrivit i år, om kattungar och grannfejder och allt som hänt mellan havet och bergen där vi bor.

Så här i skarven brukar man ju också se framåt och sätta upp mål och lova saker inför det nya året, men av någon anledning känner jag mig så ödmjuk inför det här året att jag inte riktigt kan. Vi tar en dag i taget och gör det bästa av den. Det är nog tycker jag.

Önskar Gott Nytt År med en sådan där töntig meme som man kan vara allergisk mot, men det är ändå sant.

Varje ny dag är en gåva och nu får vi 365 stycken nya, ett helt nytt år! Det ska vi göra det bästa av, en dag i taget.

Gott Nytt År!

 

Tidigare nyår:

2014

2015

2016

Kommentarer
  1. Vad roligt att jag hittat din blogg, gillar den ! Påminner mig också om vår familjs lilla äventyr under föräldraledigheten av barn nr 2 och min mans utbytesstudier då vi bodde i Cascais 2008. Längtar efter Portugal igen – kanske hittar vi något boende som vårt ”andra hem” snart !

  2. Hittade till din blogg via en annan blogg, tittar in och önskar en God fortsättning på året!
    Är lite nyfiken på Portugal då jag ska besöka Lissabon, är det tänkt, i maj! …då går ju Eurovision Song Contest av stapeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *