Ny säsong av Game of Thrones spelas in i Portugal

Idag får det bli ett av de där korta inläggen jag utlovade i novemberkalendern. Ett litet PS apropå sevärda och speciella byar i Portugal. Den allra mest speciella måste som sagt vara Monsanto, som ju verkligen är som hämtad ur en sagovärld där den ligger på en bergstopp mellan stora stenbumlingar.

 

 

Bilder från 2014, när vi var i Monsanto.

 

Nu ska Monsanto bli ännu mer sagolikt och hamna på filmduken, då byn valts ut som inspelningsplats till en av de mest populära teveserierna någonsin. Det är Game of Thrones – eller Guerra dos Tronos, som den heter på portugisiska – som ska få en uppföljarsäsong eller fortsättning, som kommer att heta House of the Dragon. Kanske kommer det att flyga drakar över Portugal då? Jag ska hålla utkik!

Vi låg länge flera år efter alla andra på streamingfronten och skaffade Netflix först för något år sedan. Under lockdown tror jag det var vi tyckte vi skulle testa och har sedan dess plöjt allt möjligt, varav game of Thrones varit en favorit. Jag ska inte gå in på någon längre beskrivning av serien här men sammanfattningsvis är det en serie om maktintriger som utspelas i en annan värld. Ni som sett den vet och ni som inte sett den kan se den här trailern så får ni en idé om vad det handlar om.

Här är en trailer för den fortsättning som spelas in nu, bland annat i lilla Monsanto. Monsanto syns inte här, eftersom trailern varit ute ett tag och filmteamet landat i Monsanto ganska nyss.

Nästa säsong, den som nu spelas in delvis i lilla Monsanto kan mycket väl bli en besvikelse, men det ska bli kul att återse Monsanto i alla fall!

Enligt den här artikeln har ett filmteam på 200 personer redan anlänt, med helikoptrar och allt och inspelning kommer att pågå fram till den 3 november.

Här ett filmklipp om inspelningen av House of the Dragon i Monsanto, på portugisiska.

Lokalbefolkningen kommenterar bland annat att det varit mycket hyschhysch och att de inte fått så mycket information om det hela. För tillfället kan de röra sig fritt i byn, men fästningen på toppen är avstängd. Gubben i slutet av klippet har inte sett Game of Thrones, men vill gärna se detta när det är klart.

En artikel om det hela på engelska. (Artikeln är från i juli).

https://www.portugalresident.com/game-of-thrones-prequel-to-be-partially-filmed-in-portuguese-village-of-monsanto/

House of Dragons förväntas ha premiär under 2022 och efter det lär lilla Monsanto få ännu fler besökare, på gott och ont. Tur att vi redan varit där!

Här är mitt inlägg från vårt besök i Monsanto. 

Kommentarer
  1. Den där byn är ju helt magisk! Förstår att man valt den som inspelningsplats! Hade ingen aning om att något nytt var på gång, men det är klart att man alltid vill slå mynt av framgångar 😉 Jag gillar såna där serier för övrigt. Fördjupade mig väldigt inför ett inlägg, då jag grottade ner mig inför hur världarna ser ut, relation till den riktiga världen och historien osv. Man kan ju tro att jag hade för lite att sysselsätta mig med haha https://www.freedomtravel.se/2019/03/infor-game-of-thrones-sasong-8-stor-guide/

    • Ja, det minns jag! Jag hade inte sett serien då men kanske var det ditt inlägg som gjorde att jag gav den en chans sedan. Nu gillar jag också sådana serier! Snygg fördjupning tycker jag. Tål att läsas igen!

      Byn ja, den är verkligen helt magisk. Coolt ställe att börja bygga på och smart att bygga husen kring /ihop med stenarna så där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *