Lucka 5: Kvarnen

Nu blev det inte bara städning på bröllopsdagen. Dagen förgylldes med att svärmor bjöd på lunch på restaurang, och eftersom barnen fick välja blev det Kvarnen.

Menyn på Kvarnen eller O Moinho som den förstås heter på portugisiska är inget att hurra för (hamburgare, omelett, toast, quiche, sallad..) men det kompenserar miljön för. Själva stället är en upplevelse även om maten inte är det. Jag låter bilderna tala för sig själva eftersom jag tycker att de gör det rätt bra och eftersom jag har lite tidsbrist. Jag har ju ett jobb att sköta också. Ett jobb som inte tar hänsyn till att jag dragit igång en julkalender.

Igår till exempel hade jag nio timmars undervisningtid, någon timmes för- och efterarbete, två timmars pendling, och sedan totade jag ihop det här.

En fridfull oas indelad i olika ”rum” på utsidan

Svårfotat med allt ljus och alla skuggor.Grönskan kommer knappast till sin rätt.

Med fantastisk utsikt

Färgglatt och fullt av roliga detaljer och mysiga vrår inomhus.

Den här gången såg vi bara två katter där och de var för snabba för kameran, men annars brukar de ligga lite här och var. Framför brasan, på en stolsdyna, i en rabatt, som pricken över i.

Visst ser det mysigt ut?

 

 

 

 

Kommentarer
  1. Pingback: Brunch på Kvarnen – Bortugal

    • Ja du har rätt Manu! Man kan åka dit mätt och ta en drink eller en fika! Tack för tipset också. Kände förstås inte till den..har dålig restaurangkoll! /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *