Lucka 15: Stressvarning

Visst är det typiskt när allt samlas på samma dag! I dag är det en sådan dag, och det efter en lång dag igår, då jag jobbade till 22 och sedan måste skynda mig till sociedaden för att förbereda till dagens julfest och blev kvar där till långt efter midnatt.

Först måste jag baka muffins till julfest och nya lussebullar till lussefika eftersom någon ätit upp de jag bakade förra helgen. Sedan ska jag åka in till Lissabon och genomföra ett låtsastest i svenska med två elever. Detta ska filmas, analyseras och bedömas och skickas till Sverige så jag blir certifierad testledare, fast i morgon behöver jag bara filma snacket. Sedan ska vi fira Lucia med fika och sång på jobbet med alla gamla och nya elever som kan och vill komma.

 

Det här är förra omgången. De har vi redan ätit upp under veckan.

 

Det vore lagom för en dag tycker jag men efter det ska jag till dermatologen och sedan hade det varit skönt att åka hem och pusta ut men nej, då är det dags för julfest på båda barnens skolor. Jag kan förstås bara gå på den ena och det måste nog bli den i byn eftersom det är föräldraföreningen som jag är med i som ordnar den. Jag kommer att komma försent, men jag har lovat att vara där och jag kommer att ha med mig muffins.

Allt detta kommer säkert att gå alldeles utmärkt och till och med vara trevligt, utom då det allra sista momentet. Det där med dansen är det enda jag är orolig för. Någon som är bra på att dansa fick nämligen idén att föräldraföreningen skulle framföra en liten dans på scenen innan tomten (inte Sverker i år) kommer och festen avslutas.

Den här:

Jag protesterade förstås men alla bara skrattade åt mina protester. Nu funderar jag på att vägra ändå. Kanske jag kan få ont i någon kroppsdel lite tvärt när det är dags för dansen? Eller bara smita iväg tidigt? Inte dyka upp alls? Åka till julfesten på Fridas skola i stället, den där man slipper dansa inför hela byn? Det är lätt för folk som kan dansa och är uppvuxna med att dansa på scen stup i kvarten att säga att det kommer att gå bra men det finns verkligen inga garantier för att jag inte ska krocka med någon eller bli yr och ramla av scenen. Ni får hålla tummarna för mig!

I morgon ska jag upp tidigt och måla skolgården med föräldraföreningen men jag har laddat morgondagens lucka med sommarminnen som ni kan titta på om ni har tid.

PS. Det är sista året jag är med i föräldraföreningen.

Håll tummarna för mig!

Senast det var stressigt gick det såhär.

 

Kommentarer
 1. Jag smiter utan att skämmas det minsta i motsvarande situation. Om det inte räcker som ursäkt att du jobbat 22 timmar den dagen så måste du förstås hämta Sverker på den andra festen.

 2. Känner igen den där stressen före jul med allt som skall ordnas och hinnas ! Lycka till med allt (särskilt dansen) ikväll! ✨

 3. Tack för en underbar blogg!!!

  Nu har jag sedan i somras läst hela bloggen, dvs exakt varje inlägg, i efterskott, ett efter ett … som kapitel i en bok. En fantastisk bok som man inte vill ska ta slut. Idag har jag hunnit ikapp och läser alltså dagens lucka idag 🙂
  Hädanefter får jag alltså fortsätta följa Portugal på traditionellt blogg-vis.

  ..eller vänta, nej jag ska ju resa bort imorrn och vara utan (nästan) internet ett par månader.. vilket betyder att jag faktiskt kommer att ha lite att ta igen sen. Härligt! Det har varit toppen att läsa en blogg på det viset som jag gjort förutom att man inte kan kommentera inläggen då .. eller kan och kan .. Jag har iof inget att jämföra med eftersom jag inte läser eller någonsin har läst några andra bloggar alls. Nåja, jag rekommenderar det i alla fall!

  Du är grym på att skriva Åsa!!!

  God Jul & Gott nytt år till hela familjen!!!

  • Tack för den jättefina kommentaren Karin Karin! (Det går alldeles utmärkt att kommentera på gamla inlägg också om man skulle vilja det!) Ha det så trevligt på resan utan internet och God Jul! /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *