Flyttfirma till Portugal – billigt och säkert

Obs! inlägg i repris (med nya sökord)
Det finns tydligen en hel del svenskar (och skandinaver) som går i flytt-tankar och sneglar på Portugal! En del har bestämt sig och börjat packa, en del drömmer. Många hör av sig till mig med frågor. En del frågor kan jag inte besvara men en sak vet jag och det är att när man väl bestämt sig och vet var man ska flytta är det en massa praktiskt som ska fixas. Hur ska man flytta hela sitt liv från ett land till ett annat? Rent känslomässigt och socialt är det ju olika för var och en, men rent praktiskt och konkret behöver man en flyttfirma, och inte vilken som helst. Jag vet vilken!

Jag har fått flera frågor från svenskar som läst om vår flytt om vilken flyttfirma vi använde, och jag har gladeligen rekommenderat den till alla som frågar. Så pass många att flyttfirman hörde av sig till mig och undrade vem jag var som fixade kunder till dem. Tydligen var det väldigt uppskattat, och tydligen ville de att jag skulle fortsätta rekommendera dem och förmedla kontakten. Det gör jag gärna!

Jag googlade runt en hel del och hade kontakt med flera svenska flyttfirmor inför vår flytt och fick flera offerter där priset alltid hamnade kring 2000 kronor kubiken. Vad är egentligen värt att ta med sig till det priset? Lönar det sig inte nästan att köpa nytt? Men vissa saker måste man ju få med sig? Hur ska man kunna välja? Så gick våra tankar tills vi fick ett mail från den portugisiska flyttfirman vi sedan anlitade. Jag hade ju ett svagt minne av att jag i ren desperation fyllt i något på engelska någonstans på nätet utan några större förhoppningar, men så fick vi ett mail med en offert som verkade för bra för att vara sann. Mindre än halva priset per kubik mot alla andra offerter, om vi kunde fylla en container? Efter ytterligare några mail stod det klart. Vi hade hittat vår flyttfirma.

Tomt i svenska huset, tomt i nya huset! Grejerna är på väg!

Tomt i svenska huset, tomt i nya huset! Grejerna på väg!

Midsommar och Portugal sommar 2013 316

Tack vare dem fick vi med allt! Allt. Nio sängar (!) tre soffor, två uppsättningar utemöbler, allas cyklar, grillen, porslin, lampor, verktyg, fotoalbum, vindsurfinggrejor, skidor, stora matsalsbordet Hugo.

Huset blev ett hem!

Till och med vindsrummen blev möblerade!

Till och med vindsrummen blev möblerade!

Jag vet inte vad det hade kostat att möblera huset med nya (eller ens begagnade) möbler eller hur mycket tid vi hade fått lägga på att leta alternativ till IKEA (eller hade vi kanske hamnat där?) alldeles i början av vårt nya liv och alldeles i onödan. Jag är så glad att vi slapp detta och att vi fick med oss allt vi behövde plus en massa onödigt för att det fick plats i containern.

Det finns ju så mycket roligare saker man kan göra än att köpa möbler!

Oss passade det utmärkt att själva fylla containern på 20 fot. Det kändes också coolt och miljövänligt att vårt bohag fick åka containerfartyg till Portugal istället för att skumpa fram på vägarna genom hela Europa. Vi kunde följa transporten hela vägen på nätet vilket kändes tryggt också, Vi var ändå rätt nervösa innan sakerna kom fram, men helt i onödan. Allt kom fram, allt var helt, allt bars in och ställdes där vi ville, och så gick det till när vi flyttade hela vårt materiella liv till Portugal.

Påsklov 3 2015 071

Just vår container fick åka från Göteborgs hamn till Lissabons.

 

Några Bortugal-läsare har redan anlitat vår flyttfirma, och fler kommer säkert att göra det. Bra för läsarna, bra för flyttfirman! Bra för mig också som faktiskt blir lite blygsamt sponsrad för att jag förmedlar kontakten! (Win-win-win!)

Samma flyttfirma fixar även flyttning till Spanien eller Frankrike och andra länder också om man av någon outgrundlig anledning inte vill flytta till just Portugal, och flyttning tillbaka till Sverige om det skulle behövas. Priset varierar beroende på geografin och mängden bohag.

Hör av er så förmedlar jag kontakten! Skicka ett mail till

asa@bortugal.se

eller skriv i kommentarsfältet. Jag svarar samma dag!

Fler inlägg om flytten här och här

Kommentarer
 1. Hej!

  Jag skulle gärna vilja göra det omvända, flytta hem FRÅN Portugal till Sverige. Vet du om företaget trafikerar samma väg, men omvänt håll?

 2. Vi tänker flytta till Torrevieja och vill gärna få kontakt med din flyttfirma. Måste man sköta all packning och uppackning själv?

 3. Hej, vi skall flytta till Monchicbergen månadsskiftet sept okt. Vilken är firman som fungerade så bra?

 4. Hej,

  Jag skulle behöva transportera lite grejor från Portugal, vill Du skicka kontakten är Du snäll.

  Ha det så bra.

  Mvh

  Lennart

 5. Jag fick riktigt sug i magen när jag såg bilden på ert nya hem utan möbler. Vilken känsla det måste ha varit, den första tiden i det nya hemmet, i det nya landet, väntandes på möbler, på att bosätta sig på riktigt, på att allt ska börja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *