En gladare påskhälsning!

Kanske blir den inte lika minnesvärd som vår första påsk i Bortugal, som vi faktiskt tillbringade i Spanien, eller som den andra här på hemmaplan, men full av aktiviteter och en energi vi inte riktigt kan uppbåda i år. Den blir definitivt inte lika äventyrlig som förra påsken, då vi lånade campervan och upptäckte byar och stränder längs kusten söderut, men det blir en bra påsk. Det känner jag tydligt.

Vi har varit till doktor och veterinär och bilverkstad och andra nödvändiga instanser. Vi har tagit tag i det vi kunnat och mer kan vi inte göra. Vi har äntligen kammat noll med luskammen och husdjuren verkar må bra igen.

 

Praktisk filosofi

 

Två av husdjuren har faktiskt blivit hämtade av de familjer som tingat dem, så nu har vi ”bara” sex husdjur.

 

De här tre kattungarna har vi kvar. Nu avmaskade. Någon som vill ha en?

 

Huset är storstädat, vi har storhandlat och bullat upp med allt möjligt gott inför en påskhelg hemma.

 

Det blev en påskfolar med nötter och en med choklad. Ibland hjälper det faktiskt att fika!

Lagom till själva påskhelgens ankomst fylls himlen av moln som är på genomresa, och vinden är lite svalare än den varit hittills under lovet, men orosmolnen har skingrats. Faran är inte över men känslan av oro och obehag har i alla fall tillfälligt gett vika. Vi tar promenader längs havet och tar in det vackra igen. Vi ger efter, sänker axlarna och slappnar av.

 

Oemotståndligt.

Jag tvättar mina sommarklänningar och hänger dem på tork. Sverker tar brädan under armen och går ned till havet en gång till, jag halvsover en stund under fikonträdet och hör bara med ett halvt öra barnen leka vid trädkojan.

 

Idag är de fem barn. Det är våra två och det är Tiago, som kom och ringde på med en kartong hemvärpta ägg och hälsning från sin mamma. Kors i taket tänkte jag när hon också skickade ett meddelande och önskade oss glad påsk samt tackade för alla dagar hennes son gått med oss hem från skolan och varit här och lekt. Och frågade om det var okej att han hängde lite med oss i påsk. Ema är också här. Hon bor i Lissabon men tillbringar loven här hos sin faster med åtta katter och tre hundar i ett litet litet hus nere i byn.

Vi har också en pojke från Lissabon här över påsken! Han kommer hit ibland på loven med familjen som har grannhuset som semesterhus, och springer då genast hit och ringer på. Jag minns honom från den vår första sommaren vi bodde här, då han bara vinkade blygt över muren från granntomten, men nu har de bytt telefonnnummer och ibland plingar det till i min telefon och det är Manuel som vill chatta med Frida och Jonna. Nu har de inte setts sedan i julas, så glädjen var stor när de fick veta att han skulle fira påsk här. Det är roligt att barnen får fira påsk med så många kompisar!

 

Här leker de med kattungarna och med små indianer från Sverkers barndom en stund.

 

Det blir en glad påsk full av barn och djur och fler promenader längs havet. Kanske någon cykeltur också. Nästa vecka blir det ett gästinlägg med Portotips, lite nomadminnen och en liten rundtur. Sedan ska jag nog berätta om det där förbaskade brevet.

Glad Påsk från Bortugal!

Kommentarer
 1. Glad Påsk från Cascais ? Första gången vi är här/Lissabon. Kanonmysigt verkligen. Har full förståelse att ni vill bo i de här trakterna (med några mils radie :-))
  Ha de gött! /Sussi Elliot (Fredrik fick stanna hemma och tjäna pengar 🙂

 2. Glad Påsk! Nu var det länge sedan jag skrev någon kommentar men jag läser Bortugal med samma intresse och nöje som alltid.
  Vi njuter också av en påsk i Portugal och vilket väder!!! Får bilder av snö och slask hemifrån och kärleken till Portugal blir passionerad. Njut av detta vackra land och hoppas orosmolnen snart är skingrade. Men som sagt livet både behöver och måsta ha sina orosmoln för annars är det ju inte livet.

  • A vida é assim!, som de brukar säga här. Svårt att ta det med samma jämnmod som tanterna i gränderna, men man lär sig kanske! Kul att du kommenterar igen, Inger! Boa Páscoa! /Åsa

 3. Härlig radda med klänningar! Inser att jag måste ta mig till en tygaffär snarast. Mina sommarklänningar är slitna och trista.

  Och nej, katterna får du behålla för jag misstänker att vi snart har kattungar här med. 🙂

  • Påfågelklänningen: inköpt på Tjuvarnas marknad för 10 Euro, helt ny. 🙂 Jonnas favorit också, själv tycker jag den är lite slinkig i tyget men visst är den fin! /Åsa

 4. Hej! Har läst här ett tag men inte kommenterat innan. Vad skönt att allt börjar gå åt rätt håll igen. Och jag älskar bilden på dina vackra klänningar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *