Resfeber!

Vi har ju blivit riktiga hemmagrisar sedan vi flyttade hit. Vi gör i och för sig nästan dagligen någon form av utflykt i närområdet, men på snart tre år har i alla fall jag (som inte varit tillbaks till Sverige alls och inte heller blivit bjuden på några pyjamaspartyn) bara tillbringat sammanlagt åtta nätter borta från huset och vi har som sagt inte varit längre än 38 mil hemifrån sedan vi flyttade hit. Nu ska det bli ändring på det tydligen.

Det finns så mycket fint runt knuten. Häromdagen hamnade vi här när vi var ute och cyklade. Måste cykla dit igen när isörten börjat blomma!

 

Man kan knappt tro att vi är vana resenärer för nu har vi (läs jag) världens resfeber och ändå ska vi bara vara borta i några dagar och kanske kommer vi inte ens längre än 38 mil från huset den här gången heller. Vi (läs jag) har googlat och studerat kartor och kollat väderprognoser rätt flitigt ett bra tag nu.  Sverker vill mest veta om det är någon idé att ta med surfbrädan, och så blir det ju han som kör eftersom jag är bättre på kartor (läs: har kontrollbehov)

 

12596188_10153707101923183_912396817_n

Älskar kartor!

 

Är också lite besatt av väder!

12443107_10153732810293183_79121835_n

Plan A var att resa norrut, men efter att ha konsulterat vädeleksrapporterna över detta ganska avlånga land blev det en 180 graders ändring av de planerna. Norrut ville vi (läs jag) främst eller kanske till och med enbart på grund av den här bilden som poppade upp när jag googlade Serra da Estrela, men Praia fluvial de Piodão får vänta. Piodão ligger i och för sig inte så högt upp så de får snö nu, men då får de väl regn i stället.

Lånad bild

 

Vi ska ju ändå norrut nästa helg och bo på spahotell, tro det eller ej. Det är jag också nervös över eftersom man enligt mina fördomar om spa måste vara helt slät och perfekt och välansad redan när man kliver över spatröskeln så ens ovårdade uppenbarelse inte skär sig mot inredningen, men det är en annan historia och fördomar är väl till för att utmanas? Ovant lyxigt blir det nog!

 

Den här bilden från Algarve

Det finns mycket fint söderut också. Lånad bild av en strand på Algarvekusten

 

Söderut blir det alltså denna gång. Så mycket vet vi. Trots allt googlande och kartläsande består planen i nuläget några timmar innan avfärd bara av några nedkrafsade ortsnamn som fröken Fátima tipsat om, men så behöver vi heller inte heller planera mer än så ty denna gång reser vi med husbil!

Lånad bild från West Coast Campers

 

Vi ska få låna en husbil eller camper van om man så vill av West Coast Campers och kommer förstås att berätta och visa bilder när vi kommit tillbaka.

Ni får läsa om ett jubileum medan vi är borta.

Kommentarer
 1. Så, nu är vi hemma igen! Nu kör vi på med en strid ström av inlägg om äventyret tills jag inte har mer att berätta! 🙂 Tack för alla glada tillrop!

 2. Så himla roligt det är att få nya intryck och se andra saker, här på västkusten är det mycket dagsutflykter utmed kustremsan som gäller, någon längre tur blir det ändå oftast upp till Dalarna, när jag ser dom fina bilderna så blir jag mer och mer sugen på en resa..ha en fin 1:a april!

 3. Så coolt! Bilden på den där stranden har jag sett i Ig-flödet några gånger och den ser ju helt magisk ut! Inte behöver man vara välpiffad för att gå på spa, jag gör det då och då och inte fasen är jag välpiffad någonstans. 🙂

 4. Vad trevligt! Har heller aldrig varit på spa eller liknande.

  Den där bilden, den är alltså från Algarve? Den kommer nämligen upp som skärmsläckare från Bing och de bilderna är helt otroliga men tyvärr står det ju inte var det är eller föreställer.

  Ja, det är en mäktig syn när hela fält med middagsblommor blommar i gult eller riktigt starkt rosa. Flör det är väl den växten du menar, den som är i förgrunden på första bilden?

  Det där huset i Piodão, det är ju som hämtat ur en saga!

  Trevlig resa!

 5. Oj oj så spännande! Vi såg en del sånna där campingbussar på Autobahn på väg ner till alperna häromdagen. Jag blev riktigt sugen på att hyra eller köpa en någon gång när vi såg familjer som bodde i sånna på campingen vi bodde på i Kroatien i somras. Ska bli roligt att höra vad ni tycker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *