På skönhetssalongen (Lucka 8)

Jo ni läste rätt. Man fyller ju snart 45 så nu måste man se om sitt yttre! Nej. Skämt åsido. Jag har inte gått och blivit speciellt fåfäng, utan gör det mest som en social grej.

Tre av mammorna på skolan har alltså varsin skönhetsssalong i vår lilla by, så  det är bara att välja och vraka! En av dem insisterade på att jag skulle komma förbi, så då gjorde jag det. Jag valde att ta det som en inbjudan, en vänlig gest, och inte ta illa upp. Jag vägrar klippa håret (har nästan frisörfobi) och naglarna tycker jag också kan få vara som de är. Jag har inte riktigt tålamod med sånt. Annars är det väldigt många som har fina naglar här. Gelnaglar med allt möjligt fint på.

Not for me!

Not for me! (Och det är inte jag som tagit bilden)

Det jag kan gå med på är att någon plockar ögonbrynen på mej. Det tar inte så lång tid, så det går jag dit och får gjort ibland. Det kostar 3 Euro. Det känns lite trevligt att gå in till byn och titta in på Anas salong och få brynen plockade och byta ett par ord. Mest som en social grej, för jag kan plocka dem själv eller för all del låta dem växa också.

Or not...

Eller kanske inte?  Ett foto från tiden innan pincetten uppfanns. Antagligen -89!

Häromdagen var jag extra glad att jag skaffat mej den vanan, för jag hade de förbaskade lotterna att sälja till skolans julfest. Föräldraföreningens. Jag har sålt 27 av hundra, och om jag inte säljer fler får jag skämmas eller köpa dem själv. Om jag köper resten själv kanske det blir jag som vinner både 75 Euros presentkort på köpcentret, middag för två på pizzerian i byn och massage hos byns massös, och hur pinsamt vore inte det?

Vilken lättnad när Ana som plockar brynen och har halva byn på genomfart för ansning och nagelpiff och pratar med allt och alla erbjöd sig sälja åt mej! Dessutom blev jag bjuden på karaokekväll på pizzerian i helgen. Men jag har inte bestämt om jag ska gå.

Kom och köp en lott!

Kom och köp en lott!

Ana + väninna sist det var karaokekväll.

Ana + väninna sist det var karaokekväll.

Skönhetssalonger verkar vara stort här, eller det måste det ju vara om det finns tre bara i vår by. Hur många finns det i din by eller i ditt kvarter? När var du på skönhetssalong senast?

Blev av med både lotter och ögonbryn! Redo för karaoke!

Blev av med både lotter och ögonbryn! Redo för karaoke!

Kommentarer
  1. Lyxigt med ögonplock.. i Stockholm lägger sig folk mitt i shoppingcentretstråket och får ansiktshåren borttagna..Vidare -säger bara,, Florence Griffith Joyner rysligt snabb.. och mycket tjusiga tjusiga naglar…..hmm men dog ung… nagellacks ångor eller annat??
    ser fram emot nästa lucka!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *