Lucka 4: Bröllopsdag

Jag tror i alla fall att vi har bröllopsdag idag, men det lite beror på hur man ser det. Vi gifte oss den tredje december har jag för mig, och det var ju i går, men det var också den första advent och det var ju förra söndagen, OCH det var den första söndagen i december och det är ju faktiskt idag. Tveksamt alltihopa, men gifta är vi i alla fall fortfarande peppar peppar och det har vi varit i elva år nu. Det är dubbelt så länge som vi har varit tillsammans, eftersom vi gifte oss elva år efter att vi träffades och träffades gjorde vi den fjärde december 1994, det vet jag.

Om jag blir osäker kan jag googla ”skotten vid Stureplan” för det var samma dag. Samma kväll. Fast vi träffades inte alls vid Stureplan om tur var, utan på en pizzeria i Vallentuna, och så blev det som det blev. Det är ju förstås bara båg det där med ”sedan levde de lyckliga i alla sina dagar”. Det finns väl ingen vettig människa som är lycklig alla dagar, vare sig man är singel eller sambo eller gift. Det vore ju larvigt. Vi har många både roliga och jobbiga minnen, som väl alla har. Minnen som jag inte ska dra upp nu, men som jag minns extra väl just idag när jag sitter och letar efter lite bilder till det här inlägget.

 

11_08_redigerad

Sverker fäller träd inför husbygge, för hundra år sedan. Eller kanske 20.

011_nr_redigerad

Det var mycket sånt här. Mest för Sverker, men här är det jag (som nästan sågar av mig foten)

 

b0003224

Här är det Sverker, en av många mindre göamoräsa dagar på bygget

 

b0002866

 

hpim0392

Här bodde vi i åtta år medan vi byggde , och när vi gifte oss.

 

Det var jag som friade, helt oromantiskt en dag i november. Jag tänkte att eftersom jag var i åttonde månaden var det lika bra. Det var ändå liksom kört och avgjort. Jag skrev ut dokumenten som behövdes och sa åt Sverker att skriva på, och sedan bokade jag vigsel.  Det låter väldigt oromantiskt, men det blev bra. Mot alla odds. Hur fixar man en romantisk vigsel under den mörkaste gråaste årstiden med kort varsel, om man är för tjock för att lämna landet? Vi grubblade i tio minuter, och sedan kom vi på det. Visby! Gotland! Som utomlands fast i Sverige! Vi hade och har så många fina minnen från Gotland. Inga andra band i övrigt, men det kändes helrätt.

 

Vi åkte runt och campade på Gotland någon vecka varje sommar i många år.

Vi hade åkt runt och campat på Gotland någon vecka varje sommar i många år.

 

hpim0547 015_15a

hpim0554

Visby fick det bli, första söndagen i december 2005. Det var bara vi och frosten och rosorna. Och vigselförättaren som även kunde fixa vittnen för 200 kronot svart.

 

hpim0689

Rosorna blommade!

hpim0688

Det var julpyntat!

hpim0692

Det var bara vi ute.

hpim0690

Det var ganska kallt men vackert!

hpim0691

hpim0700

Porten till rummet där vi vigdes.

hpim0707

Nygifta! Vad har vi gjort?!

hpim0708 hpim0709_redigerad

Om någon undrar varför vi inte syns i helfigur på någon bröllopsbild (säkert ingen, men in alla fall) så finns det en anledning. Försök själv att hitta ett bra plagg att gifta sig i när man är i nionde månaden, det är vinter och och man har tre veckor på sig och helst bara vill sova och äta hamburgare och sötsurt godis. Efter mycket om och men fixade jag något som dög upptill, men nertill var det som förgjort. Jag var inne på att rundsticka en kjol när jag fick iden. Jag köpte en meter trikåtyg – sådant som säljs i tub – i offwhite, och drog på mig det. Till det ett par ugg-stövlar, som jag faktiskt har på mig nu i skrivande stund. Det var mjukt och skönt och varmt, men inte snyggt. Vad spelar det för roll när allt kommer omkring och vem bryr sig om sådana detaljer tänkte jag tills jag fick två döttrar som bägge gråtit av besvikelse för att jag inte hade någon prinsessaktig brudklänning och sirliga skor att visa upp från mitt bröllop.

Vi var mer uppklädda på någon annans bröllop, men titta vad Sverker vantrivs i kostymen, som han låtit blev övertalad att låta sy upp åt sig i Bangkok.

Vi var mer uppklädda på någon annans bröllop, men titta vad Sverker vantrivs i kostymen, som han blev övertalad att låta sy upp åt sig i Bangkok när vi backpackade.

26_23a_redigerad

Vi skrattade gott åt de här bilderna när vi hittade dem.

 

Vi brukar inte fira bröllopsdagen så speciellt, men på bloggen ser jag att vi slog på stort och gick ut och käkade första bröllopsdagen i Portugal. Andra året var vi tydligen i skogen och tredje minns jag inte. I år infaller den stora dagen på en väldigt regnig helg, så det lutar åt att vi firar framför brasan. Där kan vi sitta och vara glada över att vi har varandra och barnen och att vi är friska och sams och tillsammans. Om det ändå blir uppehåll kanske vi går en sväng med hunden. Hand i hand på stranden, så där som på reklamfilm. Det blir nog bra!

 

10959892_10152866771683183_5660368000848426061_n

Kommentarer
  1. Pingback: Grattis till Friheten! – Bortugal

  2. Pingback: Bröllopsdag i det lilla gula huset vid havet – Bortugal

  3. Pingback: Bortugal | Lucka 3: På bröllopsdagen

  4. Jag ligger galet långt efter men nu är jag här och får äntligen min Bortugaldos igen!

    Bröllopsdagar är roliga att tänka tillbaka på 🙂 Vi körde på Öland istället och det är något speciellt med öar, eller ställen vid havet öht kanske. Att se gamla bilder är alltid roligt. Man tyckte man va så piffig och modern då men nu ba … hur tänkte jag där? Ha ha! 🙂

  5. Vilket härligt inlägg! Himla kul att se bilderna! Och höra lite om gravidmage och sommarresor och bröllopskläder och se ditt fantastiska hår. Och jag blir så otroligt imponerad av bilden på Sverker med träden. Fäller träd till husbygget. Till det vackra huset på bilden. Att det finns människor som kan sådant. Otroligt imponerad. Jag kommer att tänka på killarna som jag intervjuade i somras, de i gruppen Rymdreglage. Det övergår mitt förstånd fullständigt hur de har gjort dataprogram från grunden, kameraställning, hur de styr kameran. Legofigurerna förstår jag åtminstone hur man gör. Ta en titt på videon om du inte har sett den. https://www.youtube.com/watch?v=4qsWFFuYZYI

    • Vad roligt att du gillade mitt inlägg, Casa Annika. Jo, jag undrar också hur det är möjligt att vara så händig som till exempel Sverker. Vissa människor verkar ha ett annat seende än andra. De ser hur saker är gjorda och vad saker kan bli. Själv har jag inget av det! Cool grej med legofigurerna! /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *