Inte som andra pappor

Idag fyller han år igen, Sverker.

Jag har redan skrivit så mycket om honom så idag får det bli Jonnas ord. Till vardags brukar hon mest retas med honom och är snål med beröm och kärleksförklaringar men hon brukar också alltid vilja hålla hans hand när vi är ute på äventyr. Och så pratar hon oavbrutet om allt mellan himmel och jord, och Sverker lyssnar tålmodigt och intresserat.

Sedan vi flyttade hit har han i princip gjort det till ett heltidsjobb att försöka vara världens bästa pappa, och tydligen har han lyckats ganska bra. Så här skrev Jonna på ett kort som Sverker fick på Fars dag nu i år:

”Till pappa (Sverker) från din yngsta dotter. Jag älskar dig. Inte bara idag, utan jag vill att du ska veta att jag älskar dig både på Fars Dag och alla andra dagar. Jag tycker om dig för att du är snäll och för att ibland när mamma säger nej säger du ja.

Du är inte som andra pappor. Jag känner ingen annan pappa som kan surfa, skejta, hoppa på studsmatta, springa, leka med oss, bygga, måla och boxas.

Inte bara kan du allt detta, du lär oss också!

Pussar!”

Man skulle kunna fortsätta ganska länge att räkna upp saker han är bra på, men redan detta är egentligen mer än tillräckligt. Så mycket mer tycker jag inte man behöver tillägga, men jag säger det i bilder som Jonna sa i ord.

Mina (och barnens) bilder på födelsedagsbarnet:

Alltid fokus på barnen. Här fotar han tjejerna när de surfar (bilderna kanske dyker upp i ett senare inlägg)

 

Hittar på roliga och spännande utflykter och upptåg med barnen

Utmanar barnen (och mig) att hoppa från klippor

Gör att det blir roligt till och med i skogen!

 

Tillbringar timmar i vattnet med tjejerna så de ska lära sig surfa

 

Och vindsurfa

Tydligen ska de också lära sig boxas.

Brinner för att surfa med en femtonårings passion

Världens bästa lekpappa

Har även ungarnas kompisar upptäckt

Väldigt mycket mer avslappnad än han var innan flytten

Tar gärna en siesta med husdjuren. Slukar ljudböcker gör han också nuförtiden!

Barnens och hundens idol

Väldigt ofta i våtdräkt och med den där fula hatten. Nästan alltid glad och i sällskap med hunden. Varje dag vid havet. Sådan är han!

 

Grattis till Sverker i dag och grattis till oss som har honom!

Nu ska vi fira hela dagen!

Sverker fyller femtio (för tre år sedan)

PS. Han är också mycket husligare än jag och på senare tid även mer integrerad. Det ska jag skriva om en annan gång.

 

 

 

 

Kommentarer
    • Ja, visst var det fint! När hon kom med kortet berättade hon också om en pojke i klassen som börjat gråta för att han inte kom på något fint att skriva om sin pappa, och hur synd hon hade tyckt om honom. Kanske en förklaring till varför han är klassens bråkstake. Stackars lilla pojke! ”Jag ska vara extra snäll mot honom!” sa hon. /Åsa

        • Ja det är sorgligt att tänka på. Antagligen har den pappan inte så fina minnen av sin pappa heller. Men killen har en bra mamma i alla fall! Och bor i en by som är som en familj. Han brukar komma och krama mig när jag är på skolan. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *