Goodbye Freedom, Hello 2015!

Hejdå Freedom!

Hejdå Freedom!

Goodbye Freedom kanske låter lite mer dramatiskt än det egentligen är, men nu har vi vinkat av husbilen Freedom och vårt nyårsfrämmande Peter och Helena, som bara var främmande i några minuter, och sedan kändes det som att vi känt varandra länge. Som tur var, kan man kanske säga, annars hade det kanske blivit ett lite spänt nyårsfirande. De hade många spännande berättelser från resor över hela världen, som man kan läsa mer om på deras blogg FREEDOMtravel. Vi trivdes så pass bra ihop att vi tyckte de kunde stanna längre och passa på att se sig om lite i våra hemtrakter. Här finns så mycket att se att både vi och de tyckte det vore synd och skam att rulla vidare redan på nyårsdagen.

Helena har bloggat i flera år, så jag fick lära mej en massa nytt om bloggande av henne. Nu har jag till exempel registrerat Bortugalbloggen på svenskaresebloggar.se, vilket på ett vis är lite konstigt eftersom vi ju inte är på resande fot utan faktiskt bor här, man där finns både resebloggar och bloggar av svenskar som av ett eller annat skäl bor i utlandet. Herregud vad mycket bloggar det finns!

Då Freedomgänget blev kvar tre dagar hann vi förutom själva nyårsfirandet som blev jättetrevligt (om jag får säga det själv och det får jag väl tror jag), också med lite utflykter till flera ställen som jag berättat om tidigare i bloggen. Peninha, Cabo da Roca, Carcavelos

Peters fina bilder från Carcavelos!

Peters fina bilder från Carcavelos!

SAMSUNG CSC

Det blev också en heldag i Lissabon  igår som vi inledde på svenska ambassaden, då det nu var dags att förnya Jonnas pass.

Peter och Helena fick uppleva den berömda spårvagnsrutten nr 28 upp och ned för Lissabons kullar genom trånga gränder för första gången, packade som sardiner genom Bairro Alto, Baixa och Alfama.

På första parkett tills vi blev tvungna att flytta oss bakåt

På första parkett tills vi blev tvungna att flytta oss bakåt

...för att ge plats till ännu mer folk när man inte trodde det var fysiskt möjligt!

…för att ge plats till ännu mer folk när man inte trodde det var fysiskt möjligt!

Packade som sardiner

Packade som sardiner

I Alfama hittade vi en uteservering med ett hörn som blev soligt och skönt när vi fått personalen att ta ned markiser och parasoll som skymde solen. Man skulle kunna inbilla sig att vi hittat en riktigt genuin och autentisk liten restaurang bortom turiststråken med tanke på att vi satt en halvmeter från någons tvätt och att tanten som bodde ovanpå restaurangen stod på balkongen och diskuterade sina krukväxter med restaurangens serveringspersonal, men menyn var översatt till fyra språk och personalen kunde några fraser på svenska så så var inte fallet.

Undrar hur det känns att hänga ut sin tvätt alldeles intill en uteservering?!

Undrar hur det känns att hänga ut sin tvätt alldeles intill en uteservering?!

 

Sedan promenerade vi hela vägen tillbaka till Svenska Ambassaden, backe upp och backe ned, med några pauser under vägen.

Freedomtravel jan 2104 038

Från en kulle till en annan. Foto taget från Bairro Alto mot Alfama, som vi åkte spårvagn till och promenerade tillbaka ifrån!

 

Freedomtravel jan 2104 021

Sverker och Peter diskuterar nog om man verkligen fått bygglov..

...den här. På taket med vy över det vackra torget Rossio.

… för den här. På taket med vy över det vackra torget Rossio.

Frida och Jonna kanske minns...

Frida och Jonna kanske minns…

..när Jonna svalkade sig i samma fontän första sommaren i bodde här!

..när Jonna svalkade sig i samma fontän första sommaren i bodde här!

 

Läs gärna Helenas blogginlägg från deras vistelse hos oss också och följ deras äventyr runt i Europa under ett år. Nu närmast rullar de ner till Algarve, och för oss rullar 2015 vidare med skolstart och Fridas födelsedag närmast på programmet.

Undrar vad 2015 blir för år? Mer om mina önskningar och farhågor inför 2015 i nästa inlägg, alldeles snart!

Kommentarer
  1. TACK så hemskt mycket för fina dagar hos er! Vi sitter i bilen söderut nu och pratar om de senaste dagarna och hur trevligt och roligt vi haft tillsammans med er! Vi önskar er ett fortsatt fint 2015!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *