Fönstertittare i Lissabon (Lucka 3)

Fast det kanske är Fräckt att Fota Folk i Fönster kan jag inte låta bli. Jag tar en bild och undrar lite över hur det ser ut därinne i lägenheten, vad de har levt för liv, vad de har för drömmar. Vilka de är.

Lissabon augusti 2015 005Lissabon augusti 2015 038

Lissabon augusti 2015 065

Lissabon 15 Dec 2014 085

Man kan titta ut genom dörren också!

De här har inte tid att titta på turister. De handarbetar.

De här har inte tid att titta ut.  De handarbetar.

Här var det ingen som tittade ut, men man kan ju undra ändå!

Lissabon augusti 2015 012

En karl! Det hör till ovanligheterna så den bilden är jag extra nöjd med!

Maj 2015 Lissabon 099

Vem är du vem är jag, levande charader..

Jag undrar också alltid hur det skulle kännas att vara den som bor där, och stå där och titta ut, på oss. Kanske undrar de vilka vi är och hur det känns att vara en som går på deras välbekanta gata eller gränd för allra första gången, vi med våra nyfikna ögon och kameran.

Jag inser också att så länge jag inte tröttnar på att fota kommer jag alltid att se ut som en turist. Vi har i alla fall ingen karta, utan går dit fötterna bär, för det spelar inte så stor roll vilken väg vi går och hur lång tid det tar. Vi är liksom redan framme, eftersom målet är att hitta vilse. Ingen karta men kamera, och Sverker brukar alltid få bära på en ryggsäck, något som ytterligare förstärker intrycket av turist.

Folke jan 2015 013

Vi smälter inte in direkt, inte ens om jag stoppar undan kameran och vi lämnar ryggsäcken hemma. Det är mycket som avslöjar oss. Kläderna, färgen på solbrännan, håret, sättet vi ser oss om på och de blonda barnen. Vi känner oss hemma på många sätt redan, och antagligen kommer det att förstärkas, men på vissa sätt är vi fortfarande sådana som kikar in i portugisernas liv utifrån, och för tanterna i fönstren är vi ju helt klart turister.

Lissabon augusti 2015 060

En del fönstertittare har päls!

Maj 2015 Lissabon 078 Maj 2015 Lissabon 080

Augusti 2 098

Augusti 2 104

Nej nu har jag halkat in på hundspåret igen!

.

Kommentarer
  1. Jag gör precis likadant, brukar ta med mig kameran och gå dit fötterna (eller bussen!) tar mig och leta mysiga motiv. Bilden på damen i grönt är helt underbar!

    • Ja den med, FreedomtravelHelena, men den på karln då? 🙂 Den är ändå min favvo! Jag blev alldeles till mig när jag fick syn på honom! Så sällsynt och ett så utsökt exemplar! 😉 Åsa

    • Tack för den, Inger! Vi har faktiskt just sett dagens avsnitt. Tjejerna tycker den är bra faktiskt! Vi pratade just om att vikingarna åkte ända hit och plundrade. /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *