Byggkaos! (Lucka 9)

Ja byggkaos är man ju van vid. Det är nog få som är så vana vid byggkaos som vi. Prova att börja bygga nu. Offra träning och TV-tittande och socialt liv och lägg i princip all ledig tid och så mycket pengar du bara kan på bygget under ett år. Fortsätt så i sex år till! Sedan flyttar ni in i en del av huset och fortsätter 3 år till. Jobba heltid och skaffa barn under tiden. Eller var det ännu fler år? Jag tappade i alla fall räkningen!

Byggkaos på riktigt.

Byggkaos på riktigt.

Byggkaos i Vikingshill.

Byggkaos i Vikingshill.

Som tur är fick vi lite hjälp med bygget!

Sedan bygger ni fyra år till..
Sedan säljer ni huset och flyttar till Portugal!

Det var förstås mest Sverker som byggde, särskilt efter att barnen kom, men ändå är det jag som är lite skadad av byggkaoset och inte gärna vill att det ska byggas här. Inte Sverker! Nu har han lämnat gropen som ska bli en utbyggnad och gett sig på övervåningen, som ska bli fin i tid till Fridas kalas, då det kommer ett antal tjejer och sover över. Skillnaden är att han kanske bara lägger två-tre timmar om dagen på byggandet nu, och ägnar resten av tiden åt annat. Surfar. Cyklar. Klättrar. Det har jag skrivit om lite förut.

Fuskbjälkarna ska bort, det ska putsas snyggt och sedan målas! Jag håller andan. Håller mej därifrån och hoppas att det snart blir som vanligt. Fast finare!

Irriterande fuskbjälkar!

Irriterande fuskbjälkar!

Nu är de väck!

Nu är de väck!

Tjejernas rum också!

Tjejernas rum också!

Och klädkammaren med havsutsikt som tjejerna brukar ha som Monster-High-högkvarter.

Och klädkammaren med havsutsikt som tjejerna brukar ha som Monster-High-högkvarter.

Det blir nog bra till slut! Det är nog klart till helgen!

Kommentarer
 1. Imponerande! Och samtidigt skönt att höra att fler är sådär galna som vi… Under våra 10 år tillsammans har vi renoverat 4 lägenheter och en husbåt. Och när jag säger renovera: då menar jag blåsa ut väggar, golv, innertak… allt! Dygnet runt… Jag följer för övrigt bloggar som vanligt via Bloglovin, men jag kanske kommenterar lite mer sällan eftersom vi har begränsat Internet under resan…

  • Hos oss är det egentligen bara Sverker som är galen på det där sättet, men han är galen (och galet händig) så det räcker för oss bägge! Jag följer er resa med spänning, FREEDOMtravel! Fortsätt söderut! (:

 2. Otroligt märkligt att se en 10 år yngre Sverker i huset i Portugal!!! Magisk kur – surf, cykel och tid med varandra (å lite bygg)Tänk vad bra ett permanent miljöombyte kan bli 🙂

 3. Sverre är min idol när det gäller att kunna något!
  Utan Sverre inspiration så skulle jag själv vara bråkdelen så händig som jag idag är. Jag föraktar idag människor som säger att dem inte kan, då dem ej har försökt eller velat lära sig……
  Länge leve Sverre <3

  • Förakta ska man väl inte göra, men visst är det så att man kan lära sig mer än man tror. Gäller det bygga, laga och sy finns det nog inget Sverker inte vågar sig på! Däremot är han inte så bra på tekniska prylar, han har väl varit för upptagen för att lära sig antar jag. Han är fortfarande den enda jag känner som aldrig skickat ett sms…(: men jag brukar sköta den delen av livet åt oss! (:

 4. Oj, då är han på:t igen alltså.. Men bra att det inte är hela dagar, kvällar och nätter längre 🙂 Och fint är jag helt säker på att det blir!

  • Ja det är lite rimligare storlek på projekten nu, men han har stora planer, så man får hålla koll på honom så det inte bär i väg för mycket! (;

 5. Vad ni är pyssliga! Vår melodi är mer att betala någon annan för att bygga, men ibland blir jag avis på er som är tillsammans med hemmafixare. Det är ju onekligen lite billigare. 🙂

  • Ja min man är ju sjukt händig. Praktiskt på många sätt att ha en sådan händig man, verkligen, men ganska jobbigt att leva med byggkaos så många år! Själv är jag inte speciellt praktiskt och pysslig av mig egentligen, men under byggåren blev jag ju tvungen att lära mej en del, som att mura till exempel! (Fast jag slipper helst!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *