Bästa julklappen! (Lucka 23)

Egentligen hade jag tänkt ha sociedadernas julfestspektakel i denna lucka. Var det inte nyss spektakel i en lucka tänker ni nu, och det har ni ju rätt i. Om både jag och ni tycker att det är tätt mellan spektaklen undrar man ju hur de hunnit med att fixa ett nytt på denna korta tid.

Ska du verkligen vara med på det också? frågade jag Jonna. Jag vill vara med på allt! blev svaret. Ärligt talat var jag skeptisk till att det skulle bli något av det hela, när ett gäng ungdomar tog över Jonnas dansgrupp i december och gjorde om den till en julfestgrupp. De hade i och för sig en massa träningar i tid och otid, men det var bara ungdomar där och det verkade inte vara någon större ordning. Det ska bli en teater som handlar om Descendentes, sade Jonna, och då sjönk mina förväntningar ytterligare. Descendentes (Descendants) är en ganska fånig TV-serie med musik för tonårstjejer. Någon sorts fluga.

644820fa6c81c37ad87df03e51e0aca492bc3a5c

 

Jag underskattade tonåringarna. De verkar ha jobbat på som bara den under hela december, trots att de också har prov i skolan i slutet av terminen. De hade målat kulisser och sytt dräkter till alla de 55 barn och ungdomar som var med i föreställningen, repeterat in danser, sånger och repliker så allt satt som en smäck nästan.

julfest 2015 soc 030

julfest 2015 soc 027

Jag saknar min kamera!

 

På den andra sociedaden hade mister creative boss, han som hängde knäveck med bar överkropp i det förra spektaklet, skrivit ett manus och regisserat en version av Skönheten och Odjuret, och några andra ungdomar hade sytt dräkter och övat in sånger och danser där med.

julfest 2015 soc 025

julfest 2015 soc 038

Den ena föreställningen började fyra (lika med kvart i fem) och den andra klockan fem (lika med halv sex) så det gick lite omlott och vi fick springa emellan för att inte missa tjejernas repliker och sånger och danser, vilket folk hade ganska roligt åt. Jag hade tur för Brunas mormor hade tingat en bra plats åt mig på den ena sociedaden. Hon hade varit på plats sedan klockan tre för att få bra plats, rutinerad som hon är.

Tomten hann också dyka upp på båda sociedaderna!

julfest 2015 soc 014

julfest 2015 soc 043

Men nu skulle det ju inte handla om julspektaklen utan om den bästa julklappen. Det är ju lätt för mig att säga att jag inte behöver få några julklappar, för jag fyllde ju år igår och såg till att jag fick allt jag ville ha då. Det fanns dessutom faktiskt en sak till som jag önskade mig. Jag fick den med som tur var!

Inte riktigt där än!

Inte riktigt där än!

 

Jag ska inte gå in på det där med Sverkers projekt i någon större omfattning idag heller, men jag kan ju berätta att det har medfört att vi har haft ett stort hål i huset i flera månader. Det har i och för sig inte varit så kallt, men det är ändå inte samma sak att hänga för en filt, och om natten kan faktiskt droppa till under tio grader. Just precis nu till jul när mina föräldrar skulle komma, som förstås är av modell äldre och vana vid svensk inomhusvärme skulle nattemperaturerna sjunka rejält så det var himla bra att min önskan gick i uppfyllelse och skjutdörrspartierna som vi beställde för massor av veckor sedan kom precis i rättan tid! Julen är räddad!

12431754_10153518735538183_342063818_n

Loppan blev förvånad över att det inte var öppet där längre!

 

12399329_10153518731108183_1993147117_n

julfest 2015 soc 012

Slitsamt att bygga. Somnade i pausen i ett soligt hörn i sociedaden !

 

Idag är vi som sagt på utflykt någonstans men ni får inte följa med, inte än. Jag kan ju inte skriva om det innan vi åkt och vi blir nog borta hela dagen!

Jag har beställt en bacalhaupaj av fiskhandlaren i byn,  så allt är under kontroll inför julafton!

Kommentarer
    • Ja det hjälper ju lite, Casa Annika! Vad roligt att ni ska åka till Sintra! Ni ska förstås se Penapalatset och Morernas fästning i första hand, och ta en tur med häst och vagn runt staden! Hör av er när ni vet vilka dagar så kanske vi kan ses! Skriver ett mail till dej! /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *