Höstens enda helgdag och Loppisfyndet (Lucka 9)

Igår var barnen lediga från skolan för att fira den obefläckade avlelsen, som enligt mitt tycke ligger lite väl nära själva julafton. Obefläckad eller ej, gick det inte väldigt fort mellan avlelsen och nedkomsten? Det var ju i och för sig mycket som var konstigt med det där. Eftersom vi inte riktigt visste hur vi skulle fira något dylikt åkte vi in till Lissabon. Vi såg inte till något firande av den där avlelsen där alls, men hade trevligt ändå.

Den åttonde december är en viktig helgdag i katolska länder, och en av de få (10) helgdagar som portugiserna fick behålla efter nedskärningarna i den ekonomiska krisens kölvatten. Faktiskt den enda under hela höstterminen! Bra att den inföll på en tisdag, för då är det ju Tjuvarnas Marknad, tyckte vi!

Jag har ju redan skrivit om Tjuvarnas Marknad och bloggen har varit där mer än en gång. Vi har varit där femton gånger sedan vi flyttade hit tror vi, och tycker fortfarande att det är kul. Vi är inte så mycket för varken shopping eller sightseeing eller storstadspuls egentligen, men det är något med stämningen och folklivet på Tjuvarnas Marknad som gör att vi lätt kan bränna ett par timmar där varje gång.  Ni kan gott hänga med dit en gång till ni med!

Först en fika!

Först en fika!

 

Över delar av marknaden strömmar knastrig fado ur gamla högtalare. Där kan man köpa fado på CD, LP och kassettband om man vill. Ni måste också föreställa er doften av rostade kastanjer så här års. Det är skönt att det är en så avslappnad stil på försäljarna, aldrig någon som drar i en eller tjatar på en. Det går ofta bra att pruta däremot!

lissabon dec 2105 095

Det som inte går att sälja kan man ju alltid klä på sig!

 

Hello Africa! (tell me how you´re doing!)

 

lissabon dec 2105 116

Extraknäckande brandman?

 

Vi köpte nästan ingenting, men barnen handlade upp sina veckopengar på lite krafs.

12231265_10153489930498183_1559879376_n

Barnens fynd

 

Som ni ser så är det mesta saker man inte behöver, men en grej var vi tvungna att köpa i alla fall. Uppmärksamma läsare kanske vet vad det var? Fyndet finns med på en av bilderna nedan!

lissabon dec 2105 081 lissabon dec 2105 083 lissabon dec 2105 088 lissabon dec 2105 091 lissabon dec 2105 099 lissabon dec 2105 100 lissabon dec 2105 103 lissabon dec 2105 110lissabon dec 2105 101 lissabon dec 2105 102 lissabon dec 2105 119

Två tjurskallar i utkanten av marknaden

Två tjurskallar i utkanten av marknaden

 

Selfie & co

Tittut! (vi har ingen selfiepinne)

 

Såg ni något ni gillade?

På vägen till bilen råkade Sverker hamna i ett litet krig mot lokalbefolkningen och så hamnade vi på julmarknad, men det får bli i en annan lucka.

Kommentarer
  1. Vi har också en tjuvmarknad vi brukar åka till på söndagar. Det är så kul och som du säger så är det stämningen som gör det. Vi strosar där i flera timmar och bara myser.

  2. Det var Maria själv som kom till vid den obefläckade avlelsen. Den var en förutsättning för att hon skulle vara fullständigt ren och därmed kunna bära Guds son, tror jag. Men jag måste erkänna att Maria-relaterade frågor är överkurs för den här protestanten, fast jag har präster i familjen och hört månget gudsord från körläktaren i kyrkan.

    Leopardfärgade kängor med svans till behöver man väl alltid?

    • Aha! Då förstår jag, Annannan! Allt har sin förklaring! (Nästan…) Det där hade jag ingen aning om, men nu vet jag bättre. Tackar för den! Nej, Sverker vägrade köpa leopardkängor med svans trots att barnen bönade och bad! 😉 Det var något annat vi fick med oss hem../Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *