Surfjul i stugan

Det här konstiga året slutade ju riktigt bra, peppar peppar. Kors i taket när de ringde från verkstaden på min födelsedag redan dan före dan före dopparedan och sa att bilen var färdigreparerad. Sverker cyklade iväg och hämtade den och barnen satte igång att packa, och vid lunch loggade jag ut och så stack vi. Det var en fin present att kunna fira min födelsedag i stugan, och så blev vi förstås kvar över julhelgen och lite till.

I morgon är det nyårsafton. I stället för att sammanfatta året eller försöka blicka framåt in i nästa år sammanfattar jag vår jul i stugan i bilder. När jag för en gångs skull är sparsam med orden är jag desto generösare med bilder. Jag har hur många bilder som helst i kameran från våra dagar i stugan och jag hade tänkt välja ut bara tio eller kanske femton, men det blev nog ännu fler. Varsågoda:

 • Magiska morgonpromenader

Första morgonen var jag tvungen att springa hem efter kameran för att fånga morgondimman på bild.

Den tredje morgonen var det historiskt nog frost! Första gången vi råkat på det i våra trakter, men tydligen hade hela Portugal en rekortkall natt. Varmt och skönt i stugan i alla fall, och mysigt att komma hem till kaffe och lussebullar vid brasan!

  När det är lågvatten kan man gå hur långt som helst längs havet.

 

 • Surf! Riktigt bra surf på gångavstånd! En stor den av julen ägnades åt att bära brädor till och från stranden, kolla surfen, och för vissa av oss: att faktiskt surfa.

Den enda kameran jag kan ta bra surfbilder med har gått sönder, så det blev bara en någorlunda bra surfbild. Nu har jag köpt mig en ny bara för det, och beställt en ny goprokamera till Frida i födelsedagspresent, så nästa år utlovas fler och bättre surfbilder och -filmer.

Där är de. Någonstans.

 

 • Häng vid stugan

 

Svårt att sätta frön när det ligger en hund i vägen.

 

Julpyntat hade vi också.

 

 • Annat kul

 

Vit lera

 

Årets julkort

 

Flodsurf.

Jag har tappat räkningen nu, men vi tar väl några till:

 

 • Hundliv

 

 • Hus vid havet

 • Folk

Gänget som kollar surfen.

 • Solnedgångar

 

 

Ja, ungefär så var vår jul. Det finns inte så mycket mer att orda om utöver det som bilderna berättar, förutom kanske att på kvällarna när solen gått ned spelade vi kort och sällskapsspel vid brasan och sedan sov vi som små grisar av all frisk luft vi fått i oss. Sedan vaknade vi och knatade iväg till stranden igen och så höll det på tills vi var tvungna att åka hem, men vi packar snart och åker dit igen!

Önskar er ett Gott Nytt År 2021! Må det bli ett år fyllt av glada överraskningar och goda nyheter!

 

 

Kommentarer
  • Ja jättehärligt! Det har ju blivit kyligare sedan dess, men vid stranden kan det se somrigt ut ändå när surfarna är ute och solen skiner. Det kan bli riktigt varmt och skönt när solen ligger på mitt på dagen, men det är kallt när den gått ned och på natten. Vi har haft frost ett par morgnar här i år redan, och det är inget vi brukar ha!

 1. Det ser underbart ut och vilka fantastiskt soliga bilder! Jag saknar just ljuset och solen i Portugal, för här har både november och december varit helt gråa.

 2. Vackra bilder!
  Viss skillnad mot julfirandet här hemma ;)…
  Hur varmt är det i luften/vattnet ungefär?
  Gott slut & Gott Nytt År!

  • Varmt i solen mitt på dagen ett tag men kallt när solen gått ned. Shortsväder ena dagen men skönt med täckjacka på kvällen. Barnen badar i våtdräkt och kan vara i en timme. Utan baddräkt eventuellt skönt med ett uppfriskande snabbdopp. Hur som helst – vintersolen är underbar!

  • Du ska inte läsa sur-fjul utan surf-jul, men du är inte först med att läsa fel. Sur-fjul är ju ett jätteroligt ord som skulle kunna användas istället som skällsord. Måste du vara en sån sur-fjul? Haha! I ett annat inlägg skrev jag surfänka och det blev sur-fänka för någon. Att kombinera surf med oväntade ord är tydligen lite riskabelt, men kul.

   Jag längtar också dit. Den där trappen är ett skönt ställe att sitta på i vintersolen! När detta är över kan du komma förbi!

   Gott nytt år, Tove! och tack för det här året!

  • Haha! Även jag läste sur-fjul och hann fundera ut att det kanske är något dialektalt uttryck från era hemtrakter. Sur-fjul i stugan tänker jag att är den där otrevliga stämningen som uppstår när alla i familjen går omkring och surar över något och ingen vill ge sig först. Vilken tur att det var surf-jul istället, det verkar väldigt mycket trevligare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *