Lucka 8: Promenad i Sintra

Det är sällan vi har ärende till Sintra, och det är sällan vi åker dit för nöjes skull om vi inte har folk på besök som vi vill visa upp omgivningarna för. En dag i november hade vi i alla fall både ärende åt det hållet, nämligen att lämna av barn på kalas och några timmar att fördriva medan de var där, samt folk på besök. Då tog vi en promenad i Sintra.

Jag har ju redan skrivit några spalter om Sintra och om flera av de fantastiska sevärdheter som den lilla sagolika staden i bergen har att erbjuda, och jag har egentligen inget att tillägga mer än väldigt fina bilder från en promenad och en fika där en söndag i november. De får fylla dagens lucka.

Varsågoda!

nov-2016-042nov-2016-043nov-2016-045

nov-2016-033

Om man inte vill gå runt kan man åka häst och vagn. Tuxa skällde på hästarna. Jag tror det var första gången han såg sådana djur.

 

nov-2016-039

nov-2016-040

Det finns gott om hus som sett sina bästa dagar, men är vackra ändå.

 

nov-2016-053

Fast inte alla. En del skulle funka bra i en skräckfilm.

 

nov-2016-056

En del är varsamt renoverade.

 

nov-2016-076

Andra inte alls

 

nov-2016-066

Fint är det!

 

Innan det var dags att hämta barnen på kalaset blev det en fika vid stationen. Där satt vi och pratade om vad skönt det var att vi inte behövde stå i kön bland alla som ville åka med bussen (hop in /hop off) till Morernas fästning och Penapalatset.

 

nov-2016-050

Tuxa tyckte det var tråkigt. (gäsp!)

nov-2016-049

Där är Morernas fästning.

 

Här är mer läsning om fästningen, om när Sigurd var där och om annat galet och vackert i Sintra för den som vill läsa mer!

 

 

Kommentarer
 1. Långt, långt tillbaka i tiden var vi på bussresa i Portugal och kom till Sintra. Vad jag mest kommer i håg, var att
  på ett torg mitt i stan höll Frälsnings-
  arméns blåsorkester konsert – en av blåsarna var svensk!!
  Och vi åt vitlöksoppa med ägg.
  Som sagt, det var längesen. 🙂

 2. Ååååh Sintra! Jag var på kort besök där i oktober och skulle gärna fördjupa bekantskapen. Det gäller för övrigt hela Portugal, så okänt trots att det är en nära granne (bor i Italien). Så jag planerar för flera besök. – roligt att du nu skriver varje dag, du har ju förmågan att förmedla sinnesstämningar och konkret info även i korta inlägg.

  • Tack Stella för den fina kommentaren! Italien är ju ganska fantastiskt också. Jag hade en kort kärleksaffär med det landet, och tänker ibland att det vore roligt om det fanns en blogg som min fast om livet i Italien! /Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *