Lucka 16: Lagunsurfing

Som om inte campinglivet i sig vore bökigt nog skulle vi också prompt utöva den bökigaste sport jag vet på vår lilla campingsemester, om man nu kan kalla camping för semester. Utöver att man sov illa och måste laga mat sittandes på huk och det ständiga snubblandet på tältpinnar och letandet efter tandkrämen, solkrämen, tändaren, toapapperet, saltet eller vad det nu var man behövde för tillfället skulle vi alltså också böka med vindsurfingutrustning. Släpa allt från bilen till stranden och rigga upp mast, segel och bom i sanden.

 

Det är lustigt att det är jag som tycker det är bökigt när det är Sverker som gör alltihop egentligen. Sedan är det också Sverker som står ute i vattnet i timmar och försöker lära barnen hitta balansen. Det är också Sverker som tar isär allt när alla fått surfa och så bär han det till bilen och spänner fast det på taket. Det gjorde han tre dagar i rad på vår semester, utan att beklaga sig det minsta. Så är det med jämlikheten i vår familj.

Jag brukar i och för sig laga maten..

 

Sedan surfade han inte ens eftersom det bara var nybörjarvind i lagunen och han hellre åker när det blåser kuling och går stora vågor.

 

Det var många andra ute och seglade i lagunen

Det fanns vindsurfingskola, men vi ju hade en egen!

Till slut gick det ganska bra!

Men inte hela tiden, förstås!

 

Fler lagunbilder:

Tuxa fick vara på stranden.

 

Efter tre dagar med promenad till stranden på förmiddagen och vindsurfing i lagunen i eftermiddagsbrisen och häng i vår campingberså däremellan åkte vi hem.

 

 

På vägen hem planerade vi nästa campingsemester. Vi hade nämligen fått nys om en annan camping, en med havsutsikt och havsbris.

 

Kommentarer
  1. He he Nudlar o doppvärmare I tre dagar! Så skönt att komma hem ! Havsutsikt på Västkusten är Kuling med iskall nordanvind !

    • Man kan ju äta på restaurang också, Claes! Det fanns restaurang både vid lagunen och på campingen, men ska man leva campingliv så ska man och då är det fusk att äta på restaurang. Alltså – nudlar och vita bönor och dylika delikatesser..
      Vad gäller vädret så får man förstås tajma så man åker och campar vid kusten när det INTE blåser. (Fast vi ville i och för sig ha lite blåst för vår kombinerade camping- och vindsurf”semester”. (Och vi hade campingkök, ingen doppvärmare!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *