Glad Påsk! med fotoutmaning

Det får bli ett fotoinlägg som påskhälsning! Jag såg utmaningen först på bloggen Mary af Rövarhamn, och sedan på Freedomtravel, och så på Lanclin, och så tänkte jag att kan alla andra så kan väl jag. Utmaningen går ut på att man ska hitta 10 resebilder på givna teman. Nu när Bortugal blivit hemma är vi väl egentligen inte på resa, så allt är inte resebilder i ordets striktaste bemärkelse men alla bortugalbilder får räknas som resebilder ändå tycker jag för ”Bortugal är inte en plats utan en resa…” 

Men det var svårt att välja bland alla bilder!

1. En flygplansvinge

155817_10151247185173183_1337712352_n

Ja jag vet, den har varit med förut, i inlägget om Carcavelos/Knarkavelos, men jag har inte så många bilder på flygplansvingar. Här är vi alltså på väg att lämna ett djupfryst Bromma för tre veckor i en förort till Lissabon, och det var ju den resan som förändrade våra liv för alltid!

2. En misslyckad bild som blev bra

1148792_10151669981488183_2089755597_n

Det är ju något konstigt med bilden. Den blev inte alls som jag tänkt mig, men visst är den full av rörelse, energi, livslust och glädje! Bilden är tagen på Guincho, en av de varmaste dagarna vår första sommar här. Tidvattnet och vågorna bildar forsar på stranden som tjejerna älskar att leka i. I vänstra hörnet en kiteskärm.

3. Resebilden som man blir på gott humör av

Belem, Cascais, augusti 2014 057

Jonna är i full gång med att dyka efter sjögräs och sedan sortera upp det i olika högar. Ett tufft jobb med någon måste ju göra det! Bilden är från i somras i Cascais.

4. Naturbilden

10511184_10152596510128183_4682550951071801711_n

Jag har ju så många fina bilder på kusten, klippor, stränder hav att det nästan är larvigt., så den här gången får det bli den här naturbilden.

 

5. En bild högt uppifrån

Februari 2014 2 122

Okej de kanske poserar lite motvilligt, men det är ändå en fin bild. Matchande kläder har de också! Det måste vara Fridas påhitt och förtjänst, för jag hade aldrig lyckats få igenom det! Bilden är från Castelo de São Jorge, en fästning från morernas tid i vackra Alfama. Man får betala inträde för att komma in där och har man otur ringlar köerna långa till biljettluckan, men är det inte alltför knökfullt av turister är det en spännande och  speciell plats och eftersom det är en av Lissabons högsta punkter är utsikten därifrån över Lissabon ganska fantastisk åt alla håll.

6. Vykortsbilden

11103887_10152963702948183_349259924_n

Det måste ju bli den här som jag tog förra helgen när vi promenerade längs kusten mellan Guincho och Cascais, där det just den här årstiden är extra vackert med blommande mattor av  isörtsväxt. I bakgrunden ser man fyren (a guia) som omges av av Guiaparken som är full av mysiga serveringar. Jag har redan lagt ut den här bilden på Instagram, så för er (några stycken) som följer mig där var det inget nytt, men visst är den fin?

7. Resesällskapet

Oktober 1 2014 086

Min familj förstås! När vi reser och lite annars också brukar det vara jag som håller reda på tid och rum, vet var vi är på kartan, hur mycket klockan är, vilken dag det är, vad som är planerat framöver och vart vi ska härnäst. Sverker flyter mest med och bär saker, men det är han som har mest koll på barnen. Han håller reda på deras koftor och kex och allt vad det är som man släpar på när man ska någonstans med barn, men framförallt hittar han på historier och lekar och bus, Här är det skräckblandad förtjusning en kväll på Guincho. Sverker är späckhuggare och barnen sälar och jag är säker på att det är Sverkers idé. Om en liten stund säger tid och rum-mamman till här och nu-pappan och de glada barnen att det börjar bli dags att plocka ihop och ge sig av hem innan vi blir för hungriga och det blir mörkt, och imorgon… Någon måste ju tänka på sådant också, alla kan ju inte vara helt uppslukade av leken och nuet.

8. Njuta under palmen-bild

Midsommar och Portugal sommar 2013 341

Under palmen står Frida och Jonna med varsin glass och njuter. Bilden är från en speciell strand i Cascais som vi kallar för snorkelstranden, för barnen brukar snorkla där. På andra sidan vattnet bredvid ännu en fyr ligger det vackra Casa Santa Maria, byggt av, eller åt, han lyfte nog själv inte ett finger, en holländare som blev rik på tobak under kolonialtiden. Huset är öppet för besökare, gratis. Till höger utom bild finns en vacker romersk bro som tuffa grabbar brukar dyka från när det är högvatten, men när det är lågvatten är där bara sand och stenar. Bakom fotografen (mig) finns en restaurang som är en av våra favoriter, och inte bara på grund av läget. Bilden är tagen den första veckan den första sommaren.

9. Gomorron-bilden

Midsommar och Portugal sommar 2013 095

Kanske inte min bästa bild, men en av mitt livs absolut bästa morgnar. Gammelkatten kollar in sitt nya revir för första gången. Han var väldigt brydd, och kanske lite rädd, stackarn. Antagligen en av hans livs läskigaste och jobbigaste morgnar.

10. Favoritstaden

januari 2015 005

Lätt som en plätt! Cascais är vår favoritstad alla kategorier. Stränderna. Gränderna. Strandpromenaden. Parkerna. Marknaderna. Staden där det känns som att man alltid är på semester, läste jag någonstans, för det är en väldigt laidback stad, och ändå är det så nära Lissabon, om man vill ha mer storstad. Vi gillar Lissabon också, och uppskattar närheten dit, men vi är egentligen inga stadsmänniskor alls, så vi uppskattar att Cascais inte är så stort.

Glad Påsk!! Boa Páscoa!

 

Kommentarer
  1. Pingback: An updated post – the blogging challenge of travel pictures now translated to German and other contributors | Katarina Wohlfart

    • Äsch så tidsödande var det inte, jag tog de bilder jag kom på att jag hade som skulle kunna passa…(;

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *