Bloggpaus

Efter snart tre år med en strid ström av inlägg, närmare bestämt trehundraåttiotvå   stycken, tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en liten bloggsemester. Jag känner jag att jag behöver ta en paus helt enkelt, så nu tar jag en sådan. Jag kanske kommer att sakna känslan av att någon läser vad jag skriver, men det kommer att bli skönt att slippa den här skärmen ett par veckor. Alla inlägg som står i kö och väntar på att bli skrivna får vänta.

Jag loggar ut, helt enkelt!

 

Jag vill inte stressa er men plötsligt har halva den här sommaren gått, och man får inte hur många somrar som helst i livet. Plötsligt har (mer än) halva livet gått, och liv får man bara ett. Plötsligt har mina två små tjejer som jag nyss kunde bära omkring på nästan vuxit om mig. Jag kanske inte kan stanna tiden, men jag kan göra ännu mer tid för vissa saker. En hand i min, små äventyr och stora. Tillsammans. Närvaro.

 

Hallå, vänta på mamma!

Vara med min familj så mycket jag bara kan

Fota mindre, hoppa mer!

 

Hela juli ska jag ha bloggsemester har jag bestämt, och sedan får vi se hur det känns i augusti. Något inlägg borde i alla fall dyka upp till Bortugals treårsdag i mitten av augusti.

Jag jobbar ju den här sommaren också, vet ni. Det har jag inte gjort på sexton år tror jag, om man inte räknar med tre veckor i fjol.

 

Jag kommer att svara på mail och kommentarer som vanligt, men kanske inte lika snabbt. Har ni tråkigt och saknar mig kan ni alltid bläddra bland gamla inlägg! Det här till exempel, som är Bortugals minst lästa inlägg, har ni kanske missat?

Vi ses !

Kommentarer
 1. Har inte tittat in på länge just pga semester (även om min egen blogg inte pausar). Tänkte att det skulle finnas en massa härliga inlägg som väntade på mig nu ? Men jag hoppas du har en toppenfin sommar och snart vill skriva för oss igen.

 2. Helt rätt, även om även jag saknar dina inlägg. 🙂 Vem är jag att klaga när jag har gjort detsamma själv, haha! Njut av sommaren, ledigheten, familjen och livet!

 3. Det gör du rätt i tycker jag. Känner igen känslan, det där med att barnen blir stora så snabbt. Njut av Bortugal, sommaren och de fina barnen nu så mycket som möjligt så hoppas vi få höra av dig till hösten igen. Kram, Linda

  • Tack Linda/Mary! Kanske jag gör som du – dyker upp lite ibland när andan faller på i stället för att bara ånga på eller lägga av helt. /Åsa

 4. Ha en härlig semester, jag har följt din blogg av och till sedan du startade
  upp den.

  Alltid härliga blogginlägg med glimten i ögat.

  Du lever min dröm då jag också vill fly Sverige och starta upp ett liv på varmare breddgrader. Hoppas på att denna paus är tillfällig.

  Boa ferias!

 5. Håller med dig, närvaro i livet behövs 🙂 Önskar en skön semester och passar också på att tacka för att du tar den tiden som det krävs till din blogg för den är MYCKET uppskattad av mig och min man som ska flytta ner om typ åtta år. Vi förbereder oss och din blogg är underbar ❤️

 6. Önskar dig en härlig sommar med familjen och hoppas att skrivglädjen kommer tillbaka! Jag hör till skaran av trogna läsare som haft stort nöje av dina inlägg om ert liv i Bortugal och det skulle verkligen kännas tomt om du lägger ned. Varma hälsningar från Stella i Italien.

 7. Det är många som tar semester numer, på olika sätt. Antar att det är bra för man behöver ibland ta några steg tillbaka eller åt sidan för att se var man är och vilken väg man sedan ska fortsätta.

  Ha en skön sommar!

 8. Läser dina inlägg med stort nöje. Du beskriver ditt och familjens liv på ett
  väldigt medryckande sätt, och livet i er
  lilla by är ju helt annorlunda än det
  svenska. Dom där sena kvällarna när
  flickorna varit med på dans-shower;
  sängdags tycks det aldrig vara tal om. 🙂
  Din ”free wheeling” make skulle göra mej vansinnig ibland – hihi – men hans
  kattklappande bevisar en öm själ. 🙂
  Just nu är den bästa tiden att vara tillsammans med dina flickor. Snart är dom tonåringar … Så njut av din lyckliga lott att du inte behöver ”sätta in” dom på dagis. Önskar er en härligt sommar!

  • Tack Ruth! Och han gör mig vansinnig också ibland, Ruth, men han är ju snäll och rolig och händig och ..ja jag skulle kunna fortsätta.

 9. Ha en riktigt skön som jag hoppas paus! Har sagt det förut och säger det igen …. att vi ( manen o jag) njutit av vartenda blogginlägg.
  Trots att jag på sista tiden varit dålig med kommentarer så har vi följt dina inlägg med stort intresse och nöje.
  Men all respekt för ditt beslut men oxå en liten egositisk förhoppning på ”supertaggad”eller iallafall ” glesare format” efter sommaren. Oavsett TACK för dina härligt humoristiska, informativa och tankeväckande inlägg under åren! Igenkänningsfaktorn har varit hög, skratten många och detta i kombo med din stilistiska förmåga och träffsäkerhet har varit ett sant nöje.

  • Hoppbilden är tagen vid Praia das Macãs, fast c ska ha en liten svans nedåt och uttalas som s. Betyder Äppelstranden och ligger i Sintratrakten. Mer bilder därifrån i inlägget ”På spåret”. Likheterna tar nog slut om man tittar närmare, men jag kan hålla med, på håll. Kustlinjen är ju rätt lik!

 10. Tråkigt, tycker jag, som inte får läsa Bortugalinlägg på länge… Men det låter som helt rätt beslut! Det är sommar och åtminsotne tjejerna är lediga, då ska du ta vara på varje möjlighet att vara med dem och Sverker och inte ägna tid åt bloggen. För den kräver ju tid, inte bara tiden då man sitter och skriver framför datorn.
  Ha en alldeles underbar sommar! Så hoppas vi att du återkommer med en massa lust att skriva och fota till bloggen!

 11. Åh, jag kan förstå att du vill ha paus och semester, men jag hoppas verkligen att du kommer tillbaka. Jag tycker att det är så intressant att få läsa om ert vardagsliv i ett land jag vet så lite om och jag skulle verkligen sakna dig om du tystnar helt!
  Och så undrar jag och oroar mig över ert anmälda utbygge.
  Men ha en riktigt skön och härlig sommar! Njut av tiden tillsammans!

  • Det ska det verkligen, Onevikinggirl! Livet. Att blogga har ju blivit en del av mitt liv, en del jag gillar, men den får inte bli för stor.

 12. Hej Åsa och familjen! En härlig sommar önskar jag er och passar på att tacka för allt ni har bjudit på hittills.
  Många känslor har dina inlägg väckt såsom nyfikenhet, oro, sorg, funderingar, lust, aha:n, förlust, saknad, längtan, närvaro och massor av glädje med många skratt. Tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *