Lucka 1: Bloggjulkalender nummer tre

Klart jag inte har tid och ork att ha julkalender, det vill säga ett inlägg om dagen fram till jul här på bloggen nu när jag jobbar, med mera. Jag får vara glad att jag får ut ett inlägg i veckan. Så har jag tänkt kring det hela under hösten, men ju närmare december kommer desto nesligare känns det att ge upp innan man ens försökt. Jag behöver bara tänka på eldsjälarna som skapar spektaklen så skäms jag. Varför skulle inte jag orka och hinna om jag vill? Försöka i alla fall.

Det värsta som kan hända är att någon lucka blir lite försenad eller torftigt fylld, men så behöver ju heller inte varje lucka innehålla över 1000 ord och 20 mer eller mindre väl valda bilder. Det skulle kunna vara mer minimalistiskt. Jag behöver faktiskt öva mig i att skriva lite kortare, tycker jag själv när jag tittar igenom gamla inlägg. En del tar ju aldrig slut!

Ju närmare december desto nesligare känns det som sagt, att inte ens försöka ha en julkalender även i år. Nu är det ju jättenära december (kvällen före) så nu känns det som allra nesligast, så nu är beslutet fattat. Nu kör vi. Jag kommer knappast att gå in i väggen för den skull. Det finns inte så många väggar kvar att gå in i här eftersom Sverker envisas med att riva dem så det är nog lugnt.

Jag har ett par inlägg på lager och några i huvudet och resten löser sig nog.
Tror ni inte? Hejar ni på mig med glada kommentarer går det nog vägen, tror jag. Utmaningen ( min egen) accepterad. Någon bild, någon tanke, något minne kan jag nog dela med mig av varje dag från och med idag och fram till jul. Alltid glädjer det någon.

Något som lyser upp under den mörkaste månaden? (förutom adventsljusstaken)

 

I morgon blir det ett inlägg om att bli snopet omkörd i karriären, och sedan resten av cykelvägen längs havet och mitt morgondopp. Sedan får vi se!

Stärkt av en bokleverans från Sverige och en lakritskalender! / Åsa

Tack Sussi och Sofia!

Tack Sussi och Sofia!

Trevligt sällskap vid datorn har jag också!

Trevligt sällskap vid datorn har jag också!

Kommentarer
 1. Jag ser verkligen fram emot att få läsa lite mer förstår att tiden är knapp när du började jobba. Jag hittade till din blogg i somras efter att jag googlade levnadskostnader i Portugal då vi har tankar om att flytta ner. Nyfiken som jag är så började jag läsa från början och det har varit väldigt roligt och underhållande. Så när jag började komma fram till nutid så avtog inläggen pga att du började jobba. Det blev lite abstinens ett tag 🙂 då jag hade läst många inlägg per dag. Så det det blir trevligt med förhoppningsvis flera och korta är ju bättre än inga.

 2. Heja Åsa, friskt humör!
  Det är det, som gör susen.

  Himla kul att läsa din blogg.
  Bortugal är verkligen annorlunda. 🙂

 3. Heja, heja!
  Orkar du med julkalender så uppskattas det av mig, om inte så har jag redan fått fina uppdateringar nu i veckan så jag är glad för det också!
  Fina katter vid datorn och en lakritskalender vore inte så dumt…

  • Ja det blir som det blir, Dryden! Det vore ju jobbigt om jag drabbades av panik, tidsbrist och tidskramp! Jag har i alla fall inte några andra julbestyr att stressa över, så det går nog bra. :)/Åsa

 4. Hahaha, ja det är ju härligt att Sverkers impulsiva rivande gör att du slipper gå in i väggen ? Jättekul att du kör en bloggkalender, många hejarop från mig och barnen!! Kram

  • Tack Susanna! Kul att barnen hejar också, haha! Visst är det praktiskt – en bonus med rivandet liksom! Jag tror det är därför han river väggar…/Åsa

 5. Hahaha! Vilken rolig bild på misse!
  Och lakritskalender! Finns det?!?!?
  Heja dig Åsa, jag är säker på att du fixar kalender! Jag ser fram emot den!
  Jag har gett upp på förhand. Jag har en önskan om ett inlägg om dagen, men det blir snarare ett i veckan. Inte för att jag inte har något att srkiva, utan på grund av tidsbristen.

  • Jag har ju också tidsbrist, men jag tänker att om jag töjer ut den lite så går det nog, Casa Annika. Ibland är det så att ju mer man skriver desto mer flyt och inspiration får man. Jag hoppas på det. Jag har en del att skriva om i alla fall. Jag visste inte heller att det fanns lakritskalendrar, men tydligen. Lakritsen i första rutan var väldigt god.
   Kanske blir det ett helt inlägg med roliga kattbilder. Och hund —
   Hehe.
   /Åsa

 6. Heja hej!
  Ett inlägg är mer än noll. Blir det så blir det. Sonen gjorde ”julkalender” några år på fejan, ibland höll han i ända till jul, ibland inte, men varje text/bild gladde oss som läste.
  Du skriver så man blir rent glad!
  Ha ha, log jag vid åsynen av kabeljosällskapet vid din dator. Men det var visst ingen fisk.
  Med önskan om en fin adventstid / Vivve

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *